ABD’nin Sünni Kürtleri imha planı

Konuya bodoslama girmekten başka bir yol yok. Yüz yıl sonra aynı plan aynı oyun kuruldu. ‘Tarih tekerrürden ibarettir’ sözü aynıyla gerçekleşiyor. Milli Şair’in ‘İbret alınsaydı tekerrür...

Konuya bodoslama girmekten başka bir yol yok. Yüz yıl sonra aynı plan aynı oyun kuruldu. ‘Tarih tekerrürden ibarettir’ sözü aynıyla gerçekleşiyor. Milli Şair’in ‘İbret alınsaydı tekerrür mü ederdi?’ sözü takılıyor aklıma. Ama halen ibret alan çıkmadı.

Şu an Suriye’de yaşananlar Yüzyıl önce oynanan oyunun aynısıdır. Batı, ABD bir tek askerini, bir tek insanını harcamadan sözde Türkiye ile savaşa girişiyor. Yüzyıl öncede aynısını yapmadı mı bunlar? Birinci dünya savaşında İngilizlerin cephede kaç askeri vardı? Dünyanın her yerinden topladıkları askerlerle çıkmadılar mı Osmanlı’nın karşısına. Kimi Hindu, kimi Yeni Zelandalı, kimi Avustralyalı değil miydi? Bir kaç komutandan başka.

Tıpkı bugün Güneydoğu’da, Kuzey Irak’ta, Suriye’de ABD’nin yaptığı gibi ‘Anadolu toprağı sizin asıl vatanınızdır’ kışkırtmasıyla Yunanı Anadolu’ya göndermedi mi İngiliz gâvuru. 3-4 yıl bu topraklarda bu milletin geleceğini heba ettirmedi mi? Geri dönüp bakılmalıdır. Kim zarar gördü Birinci dünya savaşından, kim zarar gördü Yunan’ın Anadolu’yu işgal planından. Kim zarar gördü Ermenilerin kışkırtılmasından.

Bu kışkırtmalar sonrası yıkılan Osmanlı topraklarını İngiliz’i, Fransızı, Almanı, ABD’lisi değil mi yıllardır sömüren. Nerede Ermeni diasporasının çıkarı, nerede Yunan’ın çıkarı, nerede Arap’ın çıkarı. Bu kışkırtmalar sonrası ezilen, zayıflatılan yok edilen Ermeni, Rum, Yunan, Arap, Türk değil mi? Ne olu Batılılara? Hangi zararı gördüler? Hangisinin burnu kanıyor? Hiç birinin değil mi? Ama yüz yıldır İngiliz, ABD, Fransız, Alman sömür mü yor mu Ortadoğu’yu, emmeye devam etmiyor kanlarını?

Şimdide Kürt kardeşlerimizin duygularını istismar edip önlerine koydukları avuçların peşinden koşturuyorlar. Suni bir devlet rüyasının peşine düşürüyorlar. Ama rüyadan uyandıklarında ne peşlerine düşecekleri hayalleri kalacak, ne de ayakta duracak halleri. Tıpkı 100 yıl önce Yunan, Ermeni, Rum’da olduğu gibi. Yine bütün enerjisi harcanmış, varlık yokluk girdabına girmiş, küllerinden yeniden dirilmeye çalışan bir memleket.

Afrin’deki durum dolayısıyla bütün Kürt bölgelerinde ABD’nin organizasyonu ile büyük bir seferberlik başlamış. ABD, Güneydoğu’dan, Kuzey Irak’tan Süleymaniye, Erbil dâhil bütün bölgelerden tıpkı yüz yıl önce İngiliz’in Hindistan’dan Avustralya’dan, Yeni Zelanda’dan topladığı gibi asker topluyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Fırat’ın doğusu ve ABD’nin anladığı dil 14 Aralık 2018 | 5.435 Okunma Sağlam sistem, güçlü gelecek 02 Eylül 2018 | 5.876 Okunma Ekonomi-Kriz ve Yerel seçimler 31 Ağustos 2018 | 4.672 Okunma Ankara koridoru 26 Ağustos 2018 | 4.587 Okunma Dinamik toplum güçlü Türkiye ve Bayram 24 Ağustos 2018 | 6.602 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar