ABD Midyat’a pirince giderken

Ülkemizde bölgemizde ve dünyada ne kadar hızlı bir hareket var. Dünyanın dönüş hızı bile bu yaşananlara ayak uydurmakta zorlanıyor. Dünyada olup biten ne varsa bizi kıyısından da olsa ilgilendiriyor....

Ülkemizde bölgemizde ve dünyada ne kadar hızlı bir hareket var. Dünyanın dönüş hızı bile bu yaşananlara ayak uydurmakta zorlanıyor. Dünyada olup biten ne varsa bizi kıyısından da olsa ilgilendiriyor. Birçok konu ise yakından.

Geçen hafta Türkiye ile ABD arasında Zarrab konusunda nota şeklinde yaşanlar beraberinde CİA elemanlığı da gündeme getirdi. Artık Türkiye’de Zarrab konusunda genel kanaat CİA elemanı olduğunun şüphe götürmeyecek bir gerçekliğe dönüştüğü. ABD Zarrab’ı Türkiye ye karşı kullanmak için ortaya çıkan bu gerçeği saptırarak ‘Etkin pişmanlık’ ve ‘İtirafçı’ sıfatına sokarak söylediklerini delile çevirmenin peşinde. Böylelikle Zarrab’ın Türkiye’nin İran ambargosunu deldiği tezinin üzerinden gitme gayretlerini devam ettiriyor.

Oysa Zarrab’ın CİA elemanı olması tescillendiği takdirde ABD’nin oyuncağı elinden alınacak. Hele hele Zarrab’ın üzerinden dönen paraların kaynağının bir kısmının bile ABD’nin bölgede oynanması için verdiği anlaşılırsa durum daha da değişecek. O durumda ABD’nin İran ambargosu iddiaları tersine dönecek. Zarrab resmiyette doğuştan İran sonradan Türkiye vatandaşı. ABD ile ilişkisi görülmüyor. Fakat son günlerde ortaya çıkan bilgiler bu ismin Türkiye ve İran’dan fazla ABD ile ilişkilerini ortaya koyuyor.

Bunun en büyük kanıtı Zarrab’ın ABD’ye gittiği günden beri resmi olarak tutuklandığının duyurulmasına rağmen hiçbir şekilde hapishane veya nezarethane yüzü görmemesi. En son ‘Etkin pişmanlık’ ve ‘itirafçı’ konumu nedeniyle özel korumalı villalara alındığı bilgisi. Oysa Zarrab ABD’ye gittiği günden beri zaten bu tip bir koruma çemberinde bulunuyor. Kaldı ki hiçbir şekilde cezaevinde bulunmadığı. Bu durum ortaya çıkınca da ‘itirafçı’ bahanesi ile durumu resmiyete dökmüş oldular.

Geçen haftaki ‘Rıza Zarrab neden CİA elemanı olmasın?’ başlığını taşıyan yazımız sonrası tevafuk mudur bilmem ama medyada bazıları doğrulayıcı bazıları ise bu gerçeği gizleyici haberler yayıldı. Enteresanıma giden yazılardan biri uzun yıllar İngilizce gazete çıkararak Türkiye’de ki yabancı misyonlara hitap eden İlnur Çevik’in Zarrab davası ile ilgili yazısı. Zarrab’ın ABD tarafından Türkiye’de ki liderler aleyhine kullanılmak istendiğini ifadeden öteye gitmeyen uyarısı. Oysa Çevik’in Zarrab konusunda ki bilgilerinin benden daha ileri olması gerekiyor. CİA bağlantıları veya elemanı olduğu bilgilerinin onlarda daha net olması gerekiyor. Ama o tarafa hiç değinmiyor yazılarında.

Öte yandan geçen yazımızda yer verdiğimiz Zarrab’ın Dubai’de görüldüğü iddialarına karısı Ebru Gündeş’le de buluştuğu ilave ediliyor. Türkiye’nin notasının bu gerçeklerle ne kadar bağlantısı var bilmiyoruz.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Fırat’ın doğusu ve ABD’nin anladığı dil 14 Aralık 2018 | 5.435 Okunma Sağlam sistem, güçlü gelecek 02 Eylül 2018 | 5.876 Okunma Ekonomi-Kriz ve Yerel seçimler 31 Ağustos 2018 | 4.672 Okunma Ankara koridoru 26 Ağustos 2018 | 4.587 Okunma Dinamik toplum güçlü Türkiye ve Bayram 24 Ağustos 2018 | 6.602 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar