Dinamik toplum güçlü Türkiye ve Bayram

Kurban Bayramı’nın bugün son günü. Bayram telaşının yoğun yaşandığı bir Kurban. Nedeni bilmiyorum ama bu bayram toplumsal hareketlilik çok fazla. Bayramı bahane ederek yollara düşen vatandaşların...

Kurban Bayramı’nın bugün son günü. Bayram telaşının yoğun yaşandığı bir Kurban. Nedeni bilmiyorum ama bu bayram toplumsal hareketlilik çok fazla. Bayramı bahane ederek yollara düşen vatandaşların kimisinin memleketlerine, kimisinin tatil beldelerine kimisinin eş-dost-akraba ziyaretlerine koşuşturduğu görülüyor.

Türkiye’nin son zamanlarda yaşadığı döviz üzerinden ekonomik saldırılara inat milletin Kurban Bayramı hareketliliği bu yıl tavan yaptı. Bir nevi döviz operasyonlarına inat ekonomik hareketliliğe büyük katkı sağlıyor.

Türkiye bölgesinde ve dünyada güçlendikçe 100 yıldır kendine rol biçenlerin baskı ve oyunları artıyor. Çizilen sınırlarını aşan Türkiye’nin daha fazla kontrol dışına çıkmasını engellemek için yapılan her girişim bugüne kadar uykuda olan dinamikleri uyandırmaktan öteye gitmiyor.

Bayram dolayısıyla bulunduğumuz memlekette insanımızın dünyada ve Türkiye’deki bütün gelişmeleri çok iyi takip ettiklerini görüyoruz. Türkiye’nin üzerinde oynanan döviz operasyonları ve bağlamında ekonomik kriz çıkarma çabalarına karşılık vatandaşın ciddi endişelerin ötesinde tam tersine itidalli bir yaklaşımı izlemek mümkündür. Yaşananlar karşında bir telaş, bir panikleme havası toplumsal yapıda hissedilmemektedir.

Bayram boyunca karşılaştığımız, muhabbet ettiğimiz, sohbetlerine katıldığımız vatandaşların gündeminde yaşanan ekonomik operasyonlar sadece merak konusu. Onun dışında vatandaşlarımız kendi işinde, kendi gücünde. Tam aksine yaşanan döviz operasyonu vatandaşın elindeki işlere daha sağlam sarılmayı, bu tür operasyonlar karşında gelecekte en az etkilenmek için kendilerine göre farklı yollar aramayı hızlandırmış. Vatandaşın gelecek dönemlerde meydana gelebilecek suni krizler karşısında nasıl tedbirler alınması konusunda ciddi çözüm yolları düşünmelerine de neden olmuş.

Özellikle döviz operasyonlarına meydan veren cari açığa karşılık üretim politikaları üzerinde toplumsal bilincin ciddi derecede artışı gözlemek imkanı bulunuyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Fırat’ın doğusu ve ABD’nin anladığı dil 14 Aralık 2018 | 5.436 Okunma Sağlam sistem, güçlü gelecek 02 Eylül 2018 | 5.876 Okunma Ekonomi-Kriz ve Yerel seçimler 31 Ağustos 2018 | 4.672 Okunma Ankara koridoru 26 Ağustos 2018 | 4.587 Okunma Dinamik toplum güçlü Türkiye ve Bayram 24 Ağustos 2018 | 6.602 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar