Yaşanan ekonomik darbe girişimidir

Türkiye güçlendikçe dünyadaki güç odakları üzerimize çullanmaya devam ediyor. Yüz yıllık uykusundan uyanan devin uyku sersemliğini fırsat bilip tepelemenin peşindeler. 15 Temmuz darbe girişiminin...

Türkiye güçlendikçe dünyadaki güç odakları üzerimize çullanmaya devam ediyor. Yüz yıllık uykusundan uyanan devin uyku sersemliğini fırsat bilip tepelemenin peşindeler. 15 Temmuz darbe girişiminin içinde olan bütün unsurları ekonomik darbe girişiminin içinde görmek mümkündür.

Son zamanlarda uluslar arası boyutta sadece ABD ile değil İngiltere, Fransa, Almanya, İsrail gibi ülkelerle resmi veya gayri resmi temaslarda masaya konulan görünür ve gizli konular Türkiye’nin 150 yıldır razı olduğu taviz politikalarına devam etmesi yönünde. Oysa Türkiye ne eski Türkiye, Batı ne eski Batı’dır. 

Bugün Türkiye kendi kanatları ile uçmak üzeredir. Zaten bir kez havalansak hiçbir gücün bizi ne tutabileceği ne de yakalayabileceği, ne de bizimle kavga edemeyecekleri ortadadır. Bu nedenle küçük küçük uçuş provaları yaptığımız bugünlerde Türkiye’yi tepelemenin planları ile karşı karşıyayız.

Bu nedenle ABD Cerablus ile El Bab ile Afrin ile Ortadoğu’da ebedi olarak menfaatlerine set çeken Türkiye’nin dünyada da önünü birçok alanda kesmesi telaşı ile açıktan ve kapalı saldırılarını hızlandırdılar. Aslında oyunun görünmeyen en önemli senaristi İngiltere’dir. Bu nedenle 24 Haziran seçimleri öncesi İngiltere’de Türkiye’nin önüne konan teklifler ve bu tekliflere karşı ortaya konulan tavır, bu tavır üzerine kapınılan telaş bugün için dünya sermayesini yöneten güçlerin açık hamlelerini gösteriyor.

Bugün döviz üzerinden çekilen operasyonda Türkiye’nin en büyük zaafı finansal network ağlarının ortak olmasıdır. Dikkat edilecek olursa son 3 aydır döviz dalgalanması Türkiye piyasalarının kapalı olduğu Akşam saat 17.30 Sabah saat 8:00 aralığında gerçekleşiyor. İlk defa Tahtakale ve serbest döviz piyasasını devreye koydular. Cuma Akşamı mali suçlardan anlayan emekli bir polis şefi dostum aradı. Tahtakale döviz piyasası ile oynayan 35-40 civarındaki Yahudi spekülatörden bahsetti. Bunlara bağlı döviz bürolarına işaret etti. Bu kapsamda hükmettikleri 80 milyar dolara işaret etti. Perşembe ve Cuma günü dövizde oynanan oyunun dış bağlantılı olarak bu açık yoldan oynandığından söz etti. Kayıt dışı çalışan bu sistemin kontrol altına alınması gerektiğini vurguladı. Kayıt dışı olması nedeniyle istenildiği kadar spekülasyon yapılabildiğini bu nedenle çok hızlı bir şekilde Tahtakale’nin kayıt altına alınmak için bankalara yönlendirilmesi gerektiğini belirti.

Bugünlerde yaşanan olaylar göstermektedir ki Türkiye çok acil olarak uluslar arası networka bağlı bulunan sistemlerini bağımsızlaştırmalıdır. Bu çerçevede ekonomik sektörler, finansman sektörleri, bankacılık sektörü, Merkez Bankası,  iletişim, internet, telefon, güvenlik ve askeri sistemlerini istediği zaman kontrolü altına alabileceği, özellikle ABD, İngiltere ve NATO bağlantılarından bağımsız yönetebileceği modele geçmelidir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Fırat’ın doğusu ve ABD’nin anladığı dil 14 Aralık 2018 | 5.430 Okunma Sağlam sistem, güçlü gelecek 02 Eylül 2018 | 5.873 Okunma Ekonomi-Kriz ve Yerel seçimler 31 Ağustos 2018 | 4.671 Okunma Ankara koridoru 26 Ağustos 2018 | 4.585 Okunma Dinamik toplum güçlü Türkiye ve Bayram 24 Ağustos 2018 | 6.602 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar