Dikkat! Her türlü Toplumsal Hassasiyet Kaşınıyor

Afrin harekâtı başlamadan önce ABD ve batının İran’da olduğu gibi Türkiye’de toplumsal hassasiyetler üzerinden kargaşa çıkaracak ciddi hazırlıkları vardı. Özellikle ABD...

Afrin harekâtı başlamadan önce ABD ve batının İran’da olduğu gibi Türkiye’de toplumsal hassasiyetler üzerinden kargaşa çıkaracak ciddi hazırlıkları vardı. Özellikle ABD bağlantılı fonların Türkiye içinde STK ve kanat önderleri üzerinden değişik sosyal ve kültürel etkinlik yardımları altındaki çalışmaları. Afrin Harekâtı öncesi zirve yaptığı biliniyordu. Mart ayı sonları ve Nisan ayına doğru birçok konu gündeme getirilerek toplumsal hassasiyetlerin körüklenmesi sağlanacak ve kaos planları devreye konulacaktı. Afrin Harekâtı bölgede ki birçok oyunu bozduğu gibi Türkiye içindeki bu oyunları da şimdilik bozdu.

Şimdilik diyorum. Çünkü vazgeçildiği kesinlikle söylenemez.

Bu satırlarda her fırsatta yaptığımız ikazlarla ilgili ‘Hol yok, yumurta yok. Nereden çıkıyor bu iddialar?’ diye soranlar oluyordur. Çünkü bizim vazifemiz kurulan tezgâhları daha kuluçka döneminden itibaren hissetmek, öğrenmek ve ona göre uyarmaktır. Zaten yazdığımız iddialar gerçekleşse ne kıymeti kalır? Uyarı ve iddialara karşı önlem alınsın diye yazıyoruz. Dünyanın yaşadığı ve içinde bulunduğu kaosun girdabına kapılmamak için yazıyoruz.

Afrin Harekâtı ile başta ABD olmak üzere Batı, Rusya ile İran’da endişelere neden olduğu görülmektedir. Onların endişe ettiği oranda da Türkiye ciddi avantajlar elde etmiştir. Afrin Harekâtına kadar Türkiye’nin sınırları dibinde kendine karşı oluşan koridorla kıskaca alınırken bu harekâtla birlikte kıskaçların kilitleri kırılmış bu kapanları kurmaya çalışanların elleri ve ayakları kapanlara sıkışmıştır.

Afrin Harekâtı’na kadar ABD ve Batı Türkiye’nin bu tür hareket imkânı olmasın diye toplumsal tezgâhlar ve siyasal kargaşa çıkarma oyunları kuruyordu. Hazırlıklar boşa gitti. Yaşanan şaşkınlığı atarak Türkiye içinde ki maşaları vasıtası ile yeni oyun hazırlıklarına tekrar odaklandılar. Afrin Harekâtı ile oyunları bozulanlar şimdi yeni oyunları sahneye koymak için fırsat kolluyorlar. Afrin ve sonrası Mümbiç, El Bab yani Irak sınırına kadar ki bölge konusunda Türkiye’nin başarısını kırmak için içerde yeni oyunlar devreye konulacak. Daha doğrusu bu oyunlar devreye konulmaya çalışılacak.

Bugüne kadar Türkiye etkin olmasın kendi içinde oyalansın ve dediklerimize imza atsın diye sosyal, ekonomik ve güvenlik problemleri tezgâhlanırken, Şimdi ise tam tersi Afrin Harekâtı sürerken Türkiye’yi iç sorunları ile zayıf düşürmenin tezgâhları açılmak isteniyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Fırat’ın doğusu ve ABD’nin anladığı dil 14 Aralık 2018 | 5.430 Okunma Sağlam sistem, güçlü gelecek 02 Eylül 2018 | 5.873 Okunma Ekonomi-Kriz ve Yerel seçimler 31 Ağustos 2018 | 4.671 Okunma Ankara koridoru 26 Ağustos 2018 | 4.585 Okunma Dinamik toplum güçlü Türkiye ve Bayram 24 Ağustos 2018 | 6.602 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar