CHP’nin kırılan bacağı ve çıkmazı

Yazmayayım, yazmayayım diyorum, yazmamak için oralı da olmuyorum. Ama yazdırıyorlar. Başımıza dikilip zorla yazın diyorlar. Bu CHP acayip bir parti. Acayip bir anlayışı var. Zaman zaman vatandaşa dokunan politikalara...

Yazmayayım, yazmayayım diyorum, yazmamak için oralı da olmuyorum. Ama yazdırıyorlar. Başımıza dikilip zorla yazın diyorlar. Bu CHP acayip bir parti. Acayip bir anlayışı var. Zaman zaman vatandaşa dokunan politikalara yöneliyor ‘He şimdi oldu’ diye sevinirken bir bakıyorsun vatandaşa dokunduğu o konunun tam tersi istikamete kaçı veriyor.

Oysa vatandaş CHP’nin kendine yakın, kendine dokunan, kendi yanında olmasını istiyor. Dertlerini dile getirmesini, sorunlarını dillendirmesini, çözüm yollarını ifade etmesini istiyor. İktidarın yanlışlarına karşı çıkmasını, doğrularını alkışlamasını istiyor.

Vatandaş sizden dünyada yaşanan olaylar karşısında nasıl davranılması gerektiğini bekliyor. Vatandaş sizden kötü gittiğini iddia ettiğiniz ekonomiyi nasıl düzelteceğinizin formülünü bekliyor. Vatandaş sizden yaşanılan kültürel ve sosyal yozlaşmaya karşı nasıl tedbirler alacağınızı bekliyor.

Vatandaş sizden devlet israfının nasıl önlenmesi gerektiğini bekliyor. Vatandaş sizden daha güçlü bir Meclis’in nasıl olması gerektiğinin formülünü bekliyor. Yaz-boz tahtasına dönen kanunların bundan sonra nasıl kalıcı şekilde çıkarılması gerektiğini bekliyor.

Vatandaş sizden eğitimi nasıl iyileştireceğinizi bekliyor. İşsizliğin nasıl azaltılması gerektiğini bekliyor. Vatandaş sizden ABD’ye karşı, AB’ye karşı İngiltere’ye karşı, Almanya’ya karşı nasıl bir politika izleyeceğinizi bekliyor. Vatandaş sizden Ortadoğu’da yaşanan dramlara karşı hangi alternatif politikaları uygulayacağınızı bekliyor. Vatandaş sizden iktidara geldiğinizde neler yapacağınızı bekliyor.

Oysa siz AK Parti’nin peşine takılmışsınız olur olmaz konularda eleştiriler getiriyorsunuz. Elle tutulur eleştirilmesi gereken konuları es geçip gülünç konulara takılıyorsunuz.  Ana muhalefet partisi her zaman iktidar namzedidir. CHP istese de istemese de Türkiye’de iktidardan sonra gelen en güçlü siyasi yapıdır. İktidar tökezlese CHP alternatif olmak zorundadır. 1990’lı yıllar ortadadır. %21 ile iktidara gelmiş yapılar vardır. %13-14 ile Başbakan çıkarmış partiler vardır. Ecevit, Erbakan, Mesut Yılmaz, Tansu Çiller Başbakan olduklarında yüzde kaç oyları vardı. Demek istediğim şudur; CHP %25 bandında ki oyu ile iktidarın her zaman alternatifidir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Fırat’ın doğusu ve ABD’nin anladığı dil 14 Aralık 2018 | 5.435 Okunma Sağlam sistem, güçlü gelecek 02 Eylül 2018 | 5.876 Okunma Ekonomi-Kriz ve Yerel seçimler 31 Ağustos 2018 | 4.672 Okunma Ankara koridoru 26 Ağustos 2018 | 4.587 Okunma Dinamik toplum güçlü Türkiye ve Bayram 24 Ağustos 2018 | 6.602 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar