Darbeye darbe ve Türkiye

CUMA günkü “Darbe ihtimali ve KHK”  yazımız üzerine uzun süredir aramayan epey bir tanıdığınilgisini çektiğimiz görülüyor. Daha da perde arkasını aralamak, meraklarını gidermek...

CUMA günkü “Darbe ihtimali ve KHK”  yazımız üzerine uzun süredir aramayan epey bir tanıdığınilgisini çektiğimiz görülüyor. Daha da perde arkasını aralamak, meraklarını gidermek yönündeki sorulara ağız yoklamalarına muhatap oldum. Birazda haber kaynaklarımız merak konusu tabii.

Aslında merak edilecek, gizemli bir şey yok. Her şey ortada. Bilgiler ortada. Söylemler ortada. Temaslar ortada. Yaşananlar ortada. Kulisler ortada. Niyetler ortada. Düşünceler ortada.

Kimin kimi fırsat bulduğu an, ortam oluştuğu an ne yapmak istediği herkesçe bilinmiyor mu? Biliniyor. O zaman neyin gizemi içinde olaylar.

Darbe gecesi ortamı koklayıp gidişatı öğrendikten sonra ortaya çıkanlar, darbe gerçekleşseydi şakşak için hazırlananlar, hatta watshaptan organize olup sonra gidişatla birlikte geri çekilenler ortada değil mi?

Darbe girişimi sonrası afallayıp sonrasında mağduriyet edebiyatı stratejisini hayata geçirenler, her fırsatta darbecilerden daha fazla darbe girişimini sulandıranlar. Bir kaşık suda fırtına koparanlar. Son KHK olayında gördük. Demokrat kesilenler, özgürlükten bahsedenler.

Darbecilerden korkmuyoruz. Korkması gereken bu saatten sonra darbecilerdir. Bu millet ilk defa darbeye  darbeyi indirmiş, bundan sonra da açık darbelerin hiç bir çıkarı yoktur.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Fırat’ın doğusu ve ABD’nin anladığı dil 14 Aralık 2018 | 5.435 Okunma Sağlam sistem, güçlü gelecek 02 Eylül 2018 | 5.876 Okunma Ekonomi-Kriz ve Yerel seçimler 31 Ağustos 2018 | 4.672 Okunma Ankara koridoru 26 Ağustos 2018 | 4.587 Okunma Dinamik toplum güçlü Türkiye ve Bayram 24 Ağustos 2018 | 6.602 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar