Sistem nedir? Nasıl yönetiliyoruz?

"Tek adam" yönetimi, rejim mi, sistem mi, yoksa başka bir şey mi? Konu tartışılıyor. Sistem diyenlerin kastının da rejim olduğu düşünülürse, "tek adam" yönetimine sistem denildiği anlaşılıyor.

Bu görüşe katılmak mümkün değil. Zira sistem kavramı bir bütündür, amacıyla ve birbiriyle uyumlu pek çok parçadan oluşur. Temel kavramları, ilkeleri, değerleri, usulleri ve konuları kavrar.

"Tek adam" yönetiminde bunları görmek mümkün değildir. Dağınıklık, çelişki ve keyfilik hakimdir. "Tek adam" sabah kalktığında aklına ne geldiyse, onu anında yapabilir. Nitekim yürürlükteki anayasa bir yandan hukuk devletinden, insan haklarından, güçler ayrılığından, egemenliğin Türk Milletine ait olduğundan, devletin bölünmez bütünlüğünden bahsederken, öbür yandan bunların tam tersi yapılabilmektedir. Türk, vatandaşlarımızın ortak adı iken, iktidar Türk'ü millet statüsünden indirerek sadece diğer etnik gruplardan birisi olarak görmektedir. Bu yüzden Türk Milleti yerine "Tek Millet" ifadesini tercih etmektedir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İHD/PKK İstedi, AB Dayattı, Türkiye yaptı (3) 30 Ocak 2021 | 541 Okunma İHD/PKK istedi, AB dayattı, Türkiye yaptı (2) 23 Ocak 2021 | 261 Okunma İHD/PKK istedi, AB dayattı, Türkiye yaptı (1) 16 Ocak 2021 | 555 Okunma Muhasebe (2) 09 Ocak 2021 | 111 Okunma Muhasebe 02 Ocak 2021 | 285 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar