Ozan Arif'i de yolcu ettik

Nereye mi? Yahya Kemal'in "Birçok gidenin her biri memnun ki yerinden/Birçok seneler geçti; dönen yok seferinden" dediği sonsuzluğa. Ozan 69 yıl yaşadı. Hakk'ın yanında, haksızlığın karşısında, daima...

Nereye mi? Yahya Kemal'in "Birçok gidenin her biri memnun ki yerinden/Birçok seneler geçti; dönen yok seferinden" dediği sonsuzluğa. Ozan 69 yıl yaşadı. Hakk'ın yanında, haksızlığın karşısında, daima Türk'ün haykıran sesi oldu. Ümitsizliğe, korkaklığa, teslimiyete, mürailiğe, satılmışlığa, dönekliğe, kahpeliğe, ihanete meydan okudu. Yüreğiyle, haysiyetiyle, vicdanıyla hep savaştı; ölmezliğe ulaştı. Ömrünü Türk Milletine hizmetle geçiren bir dava adamının meziyetlerinden bahsetmek bizim insani ve millî görevimizdir.

Arif kardeşim, seni böyle tanıdık, böyle anacağız.

***

Türk Milletinin düşmanını düşman bildin. Yıkımı, ihaneti, ahlaksızlığı görünce, aman sen de deyip başını çevirip geçmedin, üstüne gittin. Haksızlığa bayrak açtın, şairlere ozanlara ilham kaynağı oldun. Ozanlar da şairdir, ama tarzları farklı. Anında toplum hissiyatının sesidirler. Ağırlıkla siyasetçileri, yöneticileri, iş adamlarını, sahnedekileri hicvederler. Âşıkların atışmaları meşhurdur. Ancak her ozanın dili ve üslubu kendine hastır. Dili keskin, yalın, etkili olan, iz bırakır unutulmaz. Ozan Arif, türünün temsilcisiydi. Türk Milletine mal oldu. Nereye gittiyse, yurt dışı dâhil, kitleler salonlara, meydanlara sığmadı. Sanatının, davasına inanmışlığın gücüyle haykırdı; "tuzak var, uyanın tehlike büyük" dedi. Sesini düşmandan önce kısmaya çalışanlar oldu. Salonların yerini sosyal medya aldı, gür sesiyle milyonlara ulaştı. Ozanın ne kadar sevildiğini, ebedi âleme yolculuğunda bir defa daha gördük. Törene gönlüyle milyonlar, varlığıyla 10 binler katıldı. Türk Milleti yaşasın diyenler, fark gözetmeden oradaydı.

Ozan Arif Türk Milliyetçisi bir ülkücüydü, Türkçüydü. Bu şuura erişmesi, çocukluğunda başladı. Özgeçmişi bize; çocuk yaşlarında Kerem ile Aslı'yı, Leyla ile Mecnun'u, Karacaoğlan'ı, Köroğlu'nu, Dadaloğlu'nu, Yunus'u vb. okuyarak engin Türk kültürüyle tanıştığını, kaynaştığını gösteriyor. Adına halk kitapları denilen bu eserlerde özümüzü hikâye eden gerçek aşk, kahramanlık, yardımlaşma, fedakârlık, dürüstlük, zulme başkaldırmak gibi temel değerler vardır. Demek ki Ozan, millî davayı kökten kavrayan, şuurlu, özü sözü bir kahramandı.

Arif kardeşim, sen Türk milletine âşıktın, milletin de seni sevdi. Allah rahmet eylesin, mekânın cennet olsun!

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İHD/PKK İstedi, AB Dayattı, Türkiye yaptı (3) 30 Ocak 2021 | 541 Okunma İHD/PKK istedi, AB dayattı, Türkiye yaptı (2) 23 Ocak 2021 | 261 Okunma İHD/PKK istedi, AB dayattı, Türkiye yaptı (1) 16 Ocak 2021 | 555 Okunma Muhasebe (2) 09 Ocak 2021 | 111 Okunma Muhasebe 02 Ocak 2021 | 285 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar