Millet İttifakı, inisiyatifi bırakmıyor

Cumhur İttifakı, TBMM'nin son gününde 'Torba yasa'yla mali afları çıkardı. Mahkûmlar için af konusu ise ortakların uzlaşmasına bağlı. Buna karşılık Millet İttifakı, beklenmedik bir hamle daha...

Cumhur İttifakı, TBMM'nin son gününde 'Torba yasa'yla mali afları çıkardı. Mahkûmlar için af konusu ise ortakların uzlaşmasına bağlı. Buna karşılık Millet İttifakı, beklenmedik bir hamle daha yaptı. İddiaya göre CHP listelerinden SP, aday göstererek grup kuracak. Bunun için CHP'nin milletvekili çıkaramadığı veya bir milletvekili çıkardığı yerler değerlendirilecek. Böylece, Millet İttifakının TBMM'deki sayısı artacak. Akıllıca bir uzlaşma.

Meclis'te çoğunluğu kaybedeceği hesabı Erdoğan'ı da korkutuyor olmalı ki, "Mecliste Cumhur İttifakı çoğunluğu kaybederse yeniden bir erken seçime gidileceğini" açıkça söylüyor. Hani "millet iradesi ne derse o olacaktı, demokrasinin gereği buydu"... Yoksa vaz mı geçildi?

Erdoğan herhalde, AKP'yi iktidardan düşüren 7 Haziran 2015 seçimlerini, Bahçeli'nin danışıklı desteğiyle 1 Kasım'da yenileyip iktidar olduğunu hatırladı. Ağır maliyetini de, 2 milyon oy ve 40 milletvekili kaybıyla, HDP'nin gerisine düşen MHP ödemişti.

Bu doğru da, hani bir atasözümüz var, "papaz her zaman pilav yemez" diye. Bunu hatırlasa daha gerçekçi olurdu. Zira, bıkkınlık bir tarafa AKP'yi taşıyacak takat, ne Bahçeli'de, ne de Türk Milletinde kaldı. En iyisi devlet iflas etmeden nöbeti devretmelidir!

***

Akşener ne diyor?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İHD/PKK İstedi, AB Dayattı, Türkiye yaptı (3) 30 Ocak 2021 | 541 Okunma İHD/PKK istedi, AB dayattı, Türkiye yaptı (2) 23 Ocak 2021 | 261 Okunma İHD/PKK istedi, AB dayattı, Türkiye yaptı (1) 16 Ocak 2021 | 555 Okunma Muhasebe (2) 09 Ocak 2021 | 111 Okunma Muhasebe 02 Ocak 2021 | 285 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar