İdlib Cehennemi!

Önce tabloya bakalım. Adını BOP mimarlarının koyduğu "Arap Baharı"nda kan gölüne dönen iki ülke, Libya ve Suriye'de başından itibaren resmen biz de varız.

Sınırlarımız dışında ilk defa sonucu kestirilemeyen, bedeli ağır kanlı bir çatışma içindeyiz. Şu anda bölücü teröre karşı Suriye'nin beş noktasında askerlerimiz mücadele ediyor. Fırat'ın batısında Cerablus, El Bab, Afrin ve İdlib'de; Fırat'ın doğusunda Tel Abyad ve Resulayn'da şehitler veriyoruz. Aslında, Suriye konulu Astana, Soçi, Ankara ve Tahran mutabakatlarıyla esasları belirlenen bir yol haritamız vardı. Bölgeden sorumlu devletler; Türkiye, İran, Rusya ve Rusya'nın temsil ettiği Suriye ile bir ölçüde birlikte hareket ediyorduk. Bu dayanışma, BOP çerçevesinde bölge devletlerinin sınırlarını değiştirmek üzere, kara güçleri olmasa da terör örgütlerini kullanan, özellikle de Türkiye'yi hedef almış İsrail, ABD ve AB cephesini denetim altında tutuyordu.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İHD/PKK İstedi, AB Dayattı, Türkiye yaptı (3) 30 Ocak 2021 | 541 Okunma İHD/PKK istedi, AB dayattı, Türkiye yaptı (2) 23 Ocak 2021 | 261 Okunma İHD/PKK istedi, AB dayattı, Türkiye yaptı (1) 16 Ocak 2021 | 555 Okunma Muhasebe (2) 09 Ocak 2021 | 111 Okunma Muhasebe 02 Ocak 2021 | 285 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar