Denktaş: Devlet kuran kahraman

Milletler yok olma tehlikesi ile karşı karşıya kaldıklarında, içlerinden yenilmez ruhlu kurtarıcı önderler çıkıyor. Tarih böyle söylüyor. Bu tespit Türkler için, herhalde daha da doğrudur.

Zira Türkler, eski dünyanın üç kıtasında, gittiler, her yerde sayıca az olmalarına rağmen asırlarca hüküm süren devletler kurdular. Bu gerçeği bilim adamları, Türkçe'nin gücüne ile sömürgeciliği bilmeyen Türklerin adaletine bağlıyorlar. Bunun en muhteşem son iki örneğini, büyük bir coğrafyada altı asır egemen olan Osmanlı Türk Cihan Devletinde ve dünyanın "her şey bitti" dediği sırada Mustafa Kemal Paşa'nın liderliğinde kazanılan İstiklâl Harbi ile "İkinci Ergenekon'dan çıkışımızda" gördük.

Türk Milletine bağımsız Kuzey Kıbrıs Cumhuriyeti'ni hediye ederek Türkiye Cumhuriyeti ile bağımsız devletimizi ikiye çıkaran Rauf Denktaş da bu kahramanlar silsilesinde yerini almıştır. Sovyetlerin dağılması üzerine kurulan beş bağımsız Türk Cumhuriyeti ile sayı yediye çıkmıştır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İHD/PKK İstedi, AB Dayattı, Türkiye yaptı (3) 30 Ocak 2021 | 541 Okunma İHD/PKK istedi, AB dayattı, Türkiye yaptı (2) 23 Ocak 2021 | 261 Okunma İHD/PKK istedi, AB dayattı, Türkiye yaptı (1) 16 Ocak 2021 | 555 Okunma Muhasebe (2) 09 Ocak 2021 | 111 Okunma Muhasebe 02 Ocak 2021 | 285 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar