Demokratik rejimlerde parti ve egemenlik

Egemenlik millete aittir, iffet ve namus gibidir, paylaşılamaz. Devlet de bu gerçeğin kurumudur. Demokratik rejimlerde ise, milli irade doğrudan halkın tercihlerine göre şekilleneceği için bu ilke ete kemiğe bürünerek, daha da güçlenmektedir.

Ancak çok partili demokratik rejim eğitimli ve gelişmiş ülkelerde başarıyla uygulanabilmekte, diğer ülkelerde ise sorunların kaynağı olabilmektedir.

Yüz yıllık demokratik geçmişimize bakıldığında Türkiye'nin de ciddi sıkıntılarla karşılaştığını görüyoruz. Nitekim son zamanlarda ülke bütünlüğüne musallat olan terör ve siyasi partileri, bunları besleyen ve kullanan emperyalizmin demokratik hakları çarpıtarak ve özgürlükleri istismar ederek ülkemize ağır zararlar vermektedir. Bunlara karşı bazı aydınlar ve yöneticiler çoğu zaman yetersizlikleri, günübirlik çıkarları ve ideolojik saplantıları uğruna karar almakta zorlanıyor veya yanlış tercihlerde bulunuyor. Uluslararası terörün silahlandırdığı terörizmin amacının, bütün yurtta teşkilatlanmış ve sahte meşruiyet kazandırılmış partisinin, STK'ların, medyanın ve dış desteğin varlığı adeta görmezden gelebiliyor. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İHD/PKK İstedi, AB Dayattı, Türkiye yaptı (3) 30 Ocak 2021 | 540 Okunma İHD/PKK istedi, AB dayattı, Türkiye yaptı (2) 23 Ocak 2021 | 260 Okunma İHD/PKK istedi, AB dayattı, Türkiye yaptı (1) 16 Ocak 2021 | 554 Okunma Muhasebe (2) 09 Ocak 2021 | 110 Okunma Muhasebe 02 Ocak 2021 | 285 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar