Propaganda ne işe yarar?

Kısaca hatırlatalım. Propaganda, bir şeyi veya bir düşünceyi tanıtma, benimsetme ve yayma amacıyla yapılan çalışmadır. Ticaretten siyasete kadar hayatın her alanında görülebilir. Burada doğru ve...

Kısaca hatırlatalım. Propaganda, bir şeyi veya bir düşünceyi tanıtma, benimsetme ve yayma amacıyla yapılan çalışmadır. Ticaretten siyasete kadar hayatın her alanında görülebilir. Burada doğru ve gerçek söz konusu değildir. Özellikle bizim gibi toplumlarda, doğruyu tanıtma amacı önemini kaybetmiş; "kabul ettirmek" esas sayılmıştır. Bunun örnekleri çoktur.

Geçenlerde haberleri dinliyordum, iktidarın faziletlerinden bahsediliyordu; biri "65 yaşını geçenlere maaş bağladık" demez mi? Şaşırdım; "Benim de imzam var. Bu maaş 1977'deki hükümet tarafından bağlandı deyiverdim." Aradan çok zaman geçtiği için, bu yanılmayı masum görebiliriz. Ayrıca, "Bizden önce hiçbir şey yapılmamış. Ne varsa biz yaptık" propagandası asılsız bilgiler zihinlere öylesine kazındı ki, etkisinden herhalde Erdoğan bile kurtulamadı. Erdoğan; hem de Isparta mitinginde, Süleyman Demirel Üniversitesi'ni; Zonguldak mitinginde, Karaelmas Üniversitesi'ni biz kurduk diyebildi. İktidar sahipleri sürekli bir şekilde, "... dünyanın neresinde mazlum bir topluluk, neresinde zulme uğrayan bir halk varsa oraya gitmenin, Türkiye'nin yardım elini uzatmasının önemli bir payı olduğunu tahmin etmek zor değildir." şeklinde konuşuyor. Gerçekten de, Somali, Sudan, Arakan, Gazze, 36 milyar dolar harcandığı söylenen Afrika ve Suriyeli 4-5 milyon sığınmacı bunlar arasında yer almaktadır. Ancak Irak Türkmenleri, İran Türkleri (sadece mülteci statüsündeki Rahim Cavatbey'in başına gelenler), vatansız kalan Ahıska Türkleri ile Batı Trakya, Kırım ve zulüm altında inleyen Doğu Türkistan Uygur Türkleri hariç. Acaba neden? Cevabını sorumlular vermeli.

Daha da ilginci ise, milliyetçisinden siyasi ümmetçisine, liberalistinden solcusuna, bölücüsünden Türk düşmanına kadar alkışlayanlarının eksik olmamasıdır.

Hasılı, Cumhuriyet döneminde gerçekleştirilen devasa ekonomik kuruluşlar, haraç mezat fiyatına 62 milyar dolara satıldığına göre, geriye sadece, halkı aldatılan, kurumları dağıtılan Türkiye Cumhuriyeti kaldı. O'na da biçilen ömür 2023'dür.

***

Askeri liseler kapatılıyor Yunan liseleri açılıyor

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İHD/PKK İstedi, AB Dayattı, Türkiye yaptı (3) 30 Ocak 2021 | 539 Okunma İHD/PKK istedi, AB dayattı, Türkiye yaptı (2) 23 Ocak 2021 | 260 Okunma İHD/PKK istedi, AB dayattı, Türkiye yaptı (1) 16 Ocak 2021 | 554 Okunma Muhasebe (2) 09 Ocak 2021 | 110 Okunma Muhasebe 02 Ocak 2021 | 285 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar