"Cavatbeyli Türkiye'nin şerefidir"

Bugün ayın 18'i.  2 Ağustos'ta Ankara'da gözaltına alınan "BM Mülteciler statüsü"ne sahip Tebrizli Türk aydını Rahim Cavatbeyli, İran'a iade edilmek üzere götürüldüğü Van...

Bugün ayın 18'i.  2 Ağustos'ta Ankara'da gözaltına alınan "BM Mülteciler statüsü"ne sahip Tebrizli Türk aydını Rahim Cavatbeyli, İran'a iade edilmek üzere götürüldüğü Van sığınmacılar kampında halâ bekletiliyor.  Olayı BM Mülteciler Yüksek Komiserliği avukatlarının müracaatını inceleyen Anayasa Mahkemesi, iddianın (neyse?) araştırılması için uygulamayı 14 Eylül'e kadar durdurma kararı aldı.

AİHM'nin daha önce İran'a iade ile ilgili Türkiye aleyhine kararı olduğu halde, mülteci ile sığınmacı hukukunun farkını bile düşünmeden bir Türk aydınına reva görülen bu haksız muamele yurt çapında büyük bir infiale yola açtı. Konu sosyal medyada depreme dönüştü. Bazılarına aşağıda yer verilmiştir.

İdam tehdidi altındaki Rahim Cavatbeyli'ye İYİ Parti sahip çıktı. Darısı diğerlerine diyelim.

Genel Başkan Meral Akşener, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a "Boraltan Köprüsü" faciası üzerine yüreğinin sesini dile getiren şair Yıldırım Elmas'ın şiirindeki iki mısraı ile "Dönüp seslendim geri, merhametsiz birine, Beni siz vursaydınız, şu gâvurun yerine." seslendi ve şöyle dedi: "Rahim Cavadbeyli bir Türk Milliyetçisidir ve Türkiye'de "MÜLTECİ"dir.  Gardaşımızı İran'a teslim etmeyin. Yeni 'Boraltan Köprüsü' acısı yaşatmayın, sayın Erdoğan.

" İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Sözcüsü Buğra Kavuncu da, yazımızın başlığındaki "Cavatbeyli Türkiye'nin şerefidir" sözleriyle olayı, 1945'de yaşanan, büyük bir utanç ve insanlık faciası "Boraltan Köprüsü" felâketine benzeterek şöyle dedi: "Ekonomik sorunlar yaşadığımız bugünlerde Türkiye'ye ilk ve en büyük destek, kardeş ülke Azerbaycan'dan gelmiştir. Bu kardeşlik duyguları, 'Bütün Azerbaycan' coğrafyasına hâkimdir. Tebriz'in kalbi de bu zor günlerde Türkiye ile birlikte çarpmaktadır. Hal böyleyken, Tebrizli bir Türk aydınını İran'ın ellerine teslim etmek üzeresiniz.

Türk aydını Rahim Cavadbeyli, Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği Ofisi'nin gözetimindedir… Yani "özgürlüğüne yönelik bir tehdit ile karşı karşıya kalacağı bir ülkeye gönderilemez… Türkiye 1945 yılında 'Boraltan Köprüsü' acısını yaşamış bir ülkedir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İHD/PKK İstedi, AB Dayattı, Türkiye yaptı (3) 30 Ocak 2021 | 539 Okunma İHD/PKK istedi, AB dayattı, Türkiye yaptı (2) 23 Ocak 2021 | 260 Okunma İHD/PKK istedi, AB dayattı, Türkiye yaptı (1) 16 Ocak 2021 | 554 Okunma Muhasebe (2) 09 Ocak 2021 | 110 Okunma Muhasebe 02 Ocak 2021 | 285 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar