Osmanlı’dan günümüze Türk-İsveç ilişkileri

 Tarih tekerrürden ibarettir sözü, son yaşanan hadiseler bağlamında Türkiye ile İsveç ilişkilerinin tarihini incelemeyi gerektiriyor.Osmanlı-İsveç ilişkisi nasıl başladı? İsveç...

 

Tarih tekerrürden ibarettir sözü, son yaşanan hadiseler bağlamında Türkiye ile İsveç ilişkilerinin tarihini incelemeyi gerektiriyor.

Osmanlı-İsveç ilişkisi nasıl başladı? İsveç Krallığı ile Osmanlı Devleti… İlk resmi temaslar, tarih kaynaklarına göre 1587’de başlıyor. Bu ilişki, İsveç Kralı III. Johann Sigismund’un, III. Murad’a kendisinin Lehistan (Polonya) tahtına adaylığının desteklenmesi talebi ile gerçekleşmişti.

Osmanlı Devleti de İsveç Kralı’nın bu isteğine kayıtsız kalmamış ve Sigismund’un Lehistan tahtına geçmesine yardımcı olmuştu. Osmanlı toprakları, İsveç Kralı’nı dört yıl misafir olarak kabul etmişti.

XII. Charles, Temmuz 1710’dan Ağustos 1714 tarihine kadar Osmanlı topraklarında (Bender ve Dimetoka’da) yaşadı.

Bu süre içerisinde İsveç Kralı, Osmanlı misafiri olarak kabul edilmiş ve tüm ihtiyaçları...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sizce, CHP Kürtlerin katili değil mi? 28 Mart 2023 | 333 Okunma Siyaset sanatı; güneş altında bronzlaşmış gölgesine faydası olmayan vekil istemiyoruz 21 Mart 2023 | 78 Okunma Büyük bir millet olmanın haklı tezahürü budur 14 Mart 2023 | 97 Okunma IŞİD, Türkiye’de renkli izolasyona girmeye çalışıyor 07 Mart 2023 | 181 Okunma 2030’a kadar Arz-ı Mevud projesini bitirmek istiyorlar 28 Şubat 2023 | 1.155 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar