Neo Con’ların derin ABD’ye tavsiyeleri?

ABD’nin Suriye’deki askeri varlığını sonlandırma kararı almasının ardından, Türkiye’nin Münbiç’e yapacağı askeri operasyona ilişkin beklentiler iyice arttı. ABD’nin çekilme...

ABD’nin Suriye’deki askeri varlığını sonlandırma kararı almasının ardından, Türkiye’nin Münbiç’e yapacağı askeri operasyona ilişkin beklentiler iyice arttı. ABD’nin çekilme kararı, Barack Obama’nın Cumhurbaşkanı Erdoğan’a 2016’da verdiği sözün geç de olsa bir şekilde yerine getirilmesi anlamına geliyor. Washington’ın terör örgütü YPG/PKK unsurlarına verdiği silah desteğine ve eğitime bakıldığında, yapılanların DEAŞ terör örgütüne karşı savaş için gereken miktarı çoktan aştığı görülüyor. ABD, YPG/PKK unsurlarına hafif, orta ve ağır silahlar ile bir orduyu tamamen donatmaya yetecek düzeyde mühimmat desteğinde bulunmuştu.

ABD Dünyayı Kaosa ve İstilaya Sürüklüyor.

Afganistan ve Irak’ın işgali, İran ve Suriye’ye yönelik ciddi tehditler, Büyük Ortadoğu Projesi’nin aşama aşama uygulamaya konulması, Amerika Birleşik Devletleri’nin küresel imparatorluk hedefinin işaret taşları olarak algılanmaktadır. Amerikan yönetiminin uluslararası hukuku tanımayan tavrı, uluslararası kuruluşlarla işbirliği yapmayan tutumu ve Amerikan çıkarlarını dünyanın geri kalanından çok daha önemli bulan yaklaşımı, yeni yüzyılda çok ciddi bir kaos ve belirsizliğin de kapılarını aralamaktadır.

Uluslararası hukuk profesörü Richard Falk, Trump yönetiminin uluslararası hukuku ve kurumları tanımayan tavrını “hayli tehlikeli olan bir akılsızlık ve mantıksızlık eylemi” olarak tanımlamaktadır. ABD’nin hukuk tanımaz tavrı, bugün Afganistan ve Irak’ta yaşanan acıların her an yeniden bir başka ülkede yaşanabileceği endişesini artırmaktadır. Uluslararası kuruluşların etkinliğinin azalması, Amerikan yönetimine söz geçiremez hale gelmeleri, bu tehlikeyi daha da artırmaktadır.

İyilerin ve kötülerin savaşı

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sizce, CHP Kürtlerin katili değil mi? 28 Mart 2023 | 333 Okunma Siyaset sanatı; güneş altında bronzlaşmış gölgesine faydası olmayan vekil istemiyoruz 21 Mart 2023 | 80 Okunma Büyük bir millet olmanın haklı tezahürü budur 14 Mart 2023 | 98 Okunma IŞİD, Türkiye’de renkli izolasyona girmeye çalışıyor 07 Mart 2023 | 181 Okunma 2030’a kadar Arz-ı Mevud projesini bitirmek istiyorlar 28 Şubat 2023 | 1.155 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar