İslâm coğrafyasının (ASRİKA KITASININ) jeopolitik geleceği

İslâm ülkeleri arasında dil, din, tarih bileşkesinde oluşan kültürel yakınlığın geliştirilmesi için, güçlü bir siyasi iradenin oluşturulması ve birçok çalıştaya...

İslâm ülkeleri arasında dil, din, tarih bileşkesinde oluşan kültürel yakınlığın geliştirilmesi için, güçlü bir siyasi iradenin oluşturulması ve birçok çalıştaya ihtiyaç duyulmaktadır.

Bu vesile ile ASSAM bu yıl için ASRİKA başlığı adı altında önemli bir hizmete imza atmaktadır. 61 İslâm ülkesinin 28’i Asya kıtasında, 27’si Afrika Kıtasında, 4’ü Avrupa kıtasında 2’si de Güney Amerika kıtasında bulunmaktadır. 

İslâm dünyasının dayandığı coğrafyayı İslâm ülkelerinin ağırlıklı olarak bulundukları ve Asya ve Afrika kıtalarını dikkate alarak, bu coğrafyanın insanlara verdiği özelliklere işaret etmek veya AVRASYA’ya alternatif bir JEOPOLİTİK KAVRAM oluşturmak amacıyla, İslâm coğrafyasını ASRİKA olarak vasıflandırmak, ASSAM için önemli bir ilkedir.

Dünya üzerinde 206 devlet bulunmaktadır. 193’ü BM’ye üyeyken, üye olan 61 ülkenin Müslüman devlet olduğunu ve dünya nüfusunun yüzde 30’unu karşıladığını unutmamak gerekir.

8 milyarlık dünya nüfusunun nerdeyse 2 milyarının Müslüman olduğu...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sizce, CHP Kürtlerin katili değil mi? 28 Mart 2023 | 333 Okunma Siyaset sanatı; güneş altında bronzlaşmış gölgesine faydası olmayan vekil istemiyoruz 21 Mart 2023 | 78 Okunma Büyük bir millet olmanın haklı tezahürü budur 14 Mart 2023 | 97 Okunma IŞİD, Türkiye’de renkli izolasyona girmeye çalışıyor 07 Mart 2023 | 181 Okunma 2030’a kadar Arz-ı Mevud projesini bitirmek istiyorlar 28 Şubat 2023 | 1.155 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar