İhanet benliğimizi esir almış

Türkiye, dünyada süper güç olmak üzere ciddi adımlar atmaya başlayan ve Sayın Cumhurbaşkanımız Erdoğan’ın dış politika anlayışıyla dünya devletleri arasında sözü geçen...

Türkiye, dünyada süper güç olmak üzere ciddi adımlar atmaya başlayan ve Sayın Cumhurbaşkanımız Erdoğan’ın dış politika anlayışıyla dünya devletleri arasında sözü geçen bir devlet olma yolunda hızla ilerliyor. Bu gözle görülen gerçeği yalnızca içimizdeki sözde vatansever laik kesim inkâr ediyor. İnkâr etmekle kalmıyor ve karalamak, kara propagandasını yapmak amacıyla pireyi deve yapıyor; kendi milletine, kendi topraklarına, kendi vatanına en büyük zararı veriyor. 

Geçtiğimiz günlerde ülkemizde ilki düzenlenen Teknofest’in birçok çarpıcı yönünü büyük bir ilgiyle takip ettik. Vatandaşların ve özellikle gençlerimizin yoğun ilgisi altında takip edilen Türkiye’nin ilk teknoloji festivalinde karadan havaya kadar pek çok gösteriye ve başarılı çalışmalara şahit olduk. Teknolojide yerli üretime dikkat çeken festivalde ortaokul, lise ve üniversite öğrencileri başta olmak üzere gençlerimiz ön planda tutuldu. 

Festivalin özellikle gençlere yönelik olmasının altında derin bir mesaj yattığını söylemek elbette mümkündür. Türkiye üreten bir ülke olma yolunda hızla ilerliyor. Üreten bir devlet olmanın temelinde ise gençlere yatırım yapmak yatar. Gençlerimizi çağlara yön verecek olan teknolojiyle tanıştırmanın, kaynaştırmanın geç kalınmış büyük adımlarını atmak bu ülkede artık bazı şeylerin değiştiğini ve gün geçtikçe daha da iyiye gideceğini gösteriyor. 

Sayın Cumhurbaşkanımızın da dediği gibi “Günümüz dünyasında gerçek anlamda bağımsızlığın birinci şartı teknolojiyi tasarlayan, geliştiren, üreten ve ihraç eden ülke konumuna ulaşmaktır.’’ Bağımsızlığımızı elde etmek adına Ak Parti hükümetinin vermiş olduğu bu yoğun çabaları görmezden gelmek ve devleti yalnızca suçlamak adına, gerçekleştirilen başarılı çalışmalarda dahi kusur aramak yalnızca Batı’nın kölesi olmaya meyli olan alçakların işi değil de nedir?

Gelelim inkârcı sözde vatanseverlere… Çağın yeniliklerine ayak uydurarak ve yeniliklere ayak uydurmanın ötesinde yenilikler icat ederek çağa yön vermeye hazırlanan bir nesli propaganda yaparak hükümetten uzaklaştırmaya çalışan bir güruh mevcut. Bunu yaparken gülünesi derecede komik sebepleri öne süren bazı vatandaşlar Teknofest’i de hükümeti karalamaya çalıştıkları gibi karalıyorlar. ‘’Ayağımız toz toprak oldu’’, “Alana yürüme mesafesi çoktu…’’, “Teknoloji silahtan mı ibaret, neden sadece savunma sanayiine yönelik çalışma var?’’ gibi gülünç tepkilerden “Havalimanı işçilerine destek vermek için festivale katılmıyoruz’’ kampanyalarına kadar karalamak için ellerinden geleni yaptılar. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sizce, CHP Kürtlerin katili değil mi? 28 Mart 2023 | 333 Okunma Siyaset sanatı; güneş altında bronzlaşmış gölgesine faydası olmayan vekil istemiyoruz 21 Mart 2023 | 78 Okunma Büyük bir millet olmanın haklı tezahürü budur 14 Mart 2023 | 97 Okunma IŞİD, Türkiye’de renkli izolasyona girmeye çalışıyor 07 Mart 2023 | 180 Okunma 2030’a kadar Arz-ı Mevud projesini bitirmek istiyorlar 28 Şubat 2023 | 1.152 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar