Her komutanın bir hikâyesi var...

Atama kararlarıyla, daha önce orgeneral seviyesindeki ordu komutanlıklarına korgeneraller atandı. YAŞ’ın ardından emekliliğe sevk edilen Ege Ordu Komutanı Orgeneral Abdullah Recep ile 3’üncü Ordu Komutanı Orgeneral...

Atama kararlarıyla, daha önce orgeneral seviyesindeki ordu komutanlıklarına korgeneraller atandı. YAŞ’ın ardından emekliliğe sevk edilen Ege Ordu Komutanı Orgeneral Abdullah Recep ile 3’üncü Ordu Komutanı Orgeneral İsmail Serdar Savaş’ın yerine atama yapıldı. Ege Ordu Komutanlığı’na 4’üncü Kolordu Komutanı Korgeneral Ali Sivri, 3’üncü Ordu Komutanlığı’na da Kara Kuvvetleri Eğitim ve Doktrin Komutanı (EDOK) Korgeneral Şeref Öngay getirildi. Kara Kuvvetleri Kurmay Başkanı Korgeneral Yavuz Türkgenci de EDOK Komutanı oldu. 2’nci Ordu Komutanlığı’nı vekâleten yürüten 7’nci Kolordu Komutanı Korgeneral Sinan Yayla bu göreve asaleten atandı. Korgeneral Yayla, Orgeneral İsmail Metin Temel’in Genelkurmay Denetleme ve Değerlendirme Başkanlığı’na atanmasından sonra 2’nci Ordu Komutanlığı’na vekâlet ediyordu. Yeni göreve başlanacağı 30 Ağustos’a sekiz gün kala yapılan bu atamalar dikkate alındığında, TSK’da tek orgeneral seviyesindeki ordu komutanı olarak 1’inci Ordu Komutanı Orgeneral Musa Avsever kaldı.

KOLORDULARA TÜMGENERALLER

Daha önce korgeneral seviyesindeki kolordu komutanlıklarına da tümgeneral seviyesinde atama yapılması dikkat çekti. YAŞ’ta görev süresi bir yıl uzatılan Tümgeneral Erhan Uzun 4’üncü Kolordu Komutanı, Tümgeneral Yılmaz Yıldırım 7’nci Kolordu Komutanı oldu. Kara Kuvvetleri Komutanlığı Kurmay Başkanlığı’na Tümgeneral Mustafa Oğuz, Harekât Başkanlığı’na ise Tümgeneral Bahtiyar Ersay getirildi. Tümgeneral Ersay, Hakkâri Çukurca’da 2016 yılında ilk defa girilen Kaletepe Üs Bölgesi’nde 200’den fazla PKK’lının etkisiz hale getirilmesinde önemli rol üstlenmişti. Ersay, FETÖ’nün Balyoz kumpasında 31 ay cezaevinde kalmıştı.

Tümgeneral Sezai Öztürk, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanı, Hava Kuvvetleri Komutanlığı İstihbarat Başkanlığı görevini yapan Tümgeneral Ali Serin de Genelkurmay İstihbarat Başkanı oldu. YAŞ’ta ‘kor’luğa terfi eden tek isim olan Genelkurmay İstihbarat Başkanı İrfan Özsert ise Milli Savunma Bakanlığı Savunma ve Güvenlik Genel Müdürlüğü’ne getirildi. Özsert, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında geçici görevle bulunduğu Adana İncirlik Üssü’nde darbecilere karşı kahramanca mücadele etmişti.

HAVA’DA YUVAYA DÖNENLER

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sizce, CHP Kürtlerin katili değil mi? 28 Mart 2023 | 333 Okunma Siyaset sanatı; güneş altında bronzlaşmış gölgesine faydası olmayan vekil istemiyoruz 21 Mart 2023 | 78 Okunma Büyük bir millet olmanın haklı tezahürü budur 14 Mart 2023 | 97 Okunma IŞİD, Türkiye’de renkli izolasyona girmeye çalışıyor 07 Mart 2023 | 181 Okunma 2030’a kadar Arz-ı Mevud projesini bitirmek istiyorlar 28 Şubat 2023 | 1.154 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar