CHP’nin Kayığı ile Suya İnilmez

Dünden bugüne taşeron veya geçici personel sözleşmeleri Türkiye’nin gündeminde hep sorun olmaya devam etmiştir. Ne yazık ki tam da sorunlar çözüldü derken CHP‘nin ortaya attığı “herkese...

Dünden bugüne taşeron veya geçici personel sözleşmeleri Türkiye’nin gündeminde hep sorun olmaya devam etmiştir. Ne yazık ki tam da sorunlar çözüldü derken CHP‘nin ortaya attığı “herkese kadro” bombası ile işler sarpa sardı. İktidarın seçim çalışmalarına başlaması ile birlikte yoğun baskılar sonucu geçici personele kadro yolu açılmasına olanak ve geçişler sağlandı. Ancak ne yazık ki muhalefetin baskılarıyla girilen bu yolun sonu pek de tahmin edildiği gibi olmadı. Şu anda birçok kamu kurumu, plansız hareket sebebiyle başgösteren önemli sorunlarla karşı karşıya.

Başkan Erdoğan’ın 1994 yılında İBB Başkanı olduğu günden itibaren büyük hizmetlerini pratik iş gücünden aldığını ve geçici personel istihdamı sayesine önemli hizmetler sergilediğini İstanbul halkı iyi bilmektedir. 

Sendikaların marjinal yapısı itibarı ile siyasi karşıt yapılanması ve birçok sendikanın da işçi haklarından çok başka siyasi partilerin arka bahçesi olması çoğu kamu kurumunu işlevsiz hale getirmişti. Ak Parti, 2002 yılında iktidara gelmesiyle yereldeki deneyimlerini hükümet aklı ile birleştirerek bütün sorunları çözmeye çalışmış ve başarılı olmuştur. Bakanlıklara ciddi oranda personel tahsis edildiğini iyi bilenlerden biri olarak takdir ettiğimi söyleyebilirim. Tıkanmış siyaset aklını, kamu yönetim sistemini aktif hale getiren anlayışın AK Parti sayesinde ivme kazandığını kimse inkâr edemez. 

Birçok seçim geçiren muhalefet, başarısızlıklarını örtbas etmek için başarılı olan iktidarı belirli bir zaman diliminde yıpratmayı başarmış, işçi ve emekçi söylemleri ile milleti iktidara karşı iyi organize ederek zaman zaman puan elde etmiştir. Muhalefetin ve siyasi partilerin oy alabilmek için her türlü oyunu sergilemesi, iktidarı köşeye sıkıştırmada başarılı bir oyun sergilemelerini sağlamıştır. Ancak devlettin ilkesel olarak yaptığı eşit iş, eşit ücret mantığı birçok sıkıntıyı da beraberinde getirmiştir. Ekonomik şartların iyi olduğu dönemde kurumlarda oluşturulan kadro dışı yapılanmalar, iktidarın sırtında kambur olmuştur.

Ak Parti’nin yüz akı olan hastanelerde devrim niteliğinde hizmetler yapıldığını biliyoruz ancak son zamanlarda hastahanelerde büyük sıkıntılar yaşanmaktadır. Ak Parti’nin gözde bakanlıklarından olan Sağlık Bakanlığı, personel tahsisi yetersizliğinden dolayı kurumlarda sorunlar yaşamaktadır. Sıkıntıların baş gösterdiği en önemli birimler de hastane yönetimi ve başhekimliklerdir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sizce, CHP Kürtlerin katili değil mi? 28 Mart 2023 | 333 Okunma Siyaset sanatı; güneş altında bronzlaşmış gölgesine faydası olmayan vekil istemiyoruz 21 Mart 2023 | 78 Okunma Büyük bir millet olmanın haklı tezahürü budur 14 Mart 2023 | 97 Okunma IŞİD, Türkiye’de renkli izolasyona girmeye çalışıyor 07 Mart 2023 | 180 Okunma 2030’a kadar Arz-ı Mevud projesini bitirmek istiyorlar 28 Şubat 2023 | 1.152 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar