Cambazın ipi hep gergindir ne zaman kopacağı belli olmaz

Son zamanlarda Türkiye’de bazı çevrelerin Rusya güzellemesi yaparak karanlık planlamaları görmezden gelmesi saflık olacaktır. ABD ve Rusya’nın çok amaçlı Batılı müttefik...

Son zamanlarda Türkiye’de bazı çevrelerin Rusya güzellemesi yaparak karanlık planlamaları görmezden gelmesi saflık olacaktır. ABD ve Rusya’nın çok amaçlı Batılı müttefik anlayışının gizli bir yol haritası olduğunu bilerek hareket etmeliyiz. Suriye’nin ABD ve Rusya ile gizli görüşmeler yaptığını gün geçtikçe daha iyi anlıyoruz. Bu da Beşar Esad’ın birçok istihbaratla doğrudan temas halinde olduğu anlamına gelir.

Esad’ın İsrail ile doğrudan görüşmesinin hafife alınmaması gerekir. Suriye’de bulunan farklı savaşçı gurupların doğrudan ABD ve İsrail’e bağlı eleman yapısını giderek güçlendirdiğini görmekteyiz.

ABD ve İngiltere’nin dolaylı ittifakının da hafife alınmaması gerektiğini göz önüne alırsak çıkar ilişkileri gereği bölgeyi ortak plan üzerinde yönetmek istediklerini kısmen de olsa görüyoruz.

ABD üç noktada Suriye’de kalmak istiyor. Birincisi; İsrail güvenliği için caydırıcı gücü Suriye’de bırakarak İsrail güvenliğini sağlamak. İkincisi; Ortadoğu’daki enerji koridorlarını kontrol altında tutmak ve yeni savaşları tetiklemek için savaş projelerini yönetmek. Üçüncüsü; Kendisine bağlı yapay PYD ve PKK Devletini kurmak.

Bu durumun doğuracağı sonuçlar bölgedeki dengeleri yeniden şekillendireceği gibi Batı’nın da çıkarlarına hizmet edecektir. Yakın gelecekte Türkiye ve İran’ın bölünmesi veya iç savaş oluşumu içinde karanlık bazı senaryoları devreye aldığını bu ülkelerin güçlenmemesi adına her türlü de facto durumları da değerlendirmeye çalıştığını unutmayalım.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sizce, CHP Kürtlerin katili değil mi? 28 Mart 2023 | 333 Okunma Siyaset sanatı; güneş altında bronzlaşmış gölgesine faydası olmayan vekil istemiyoruz 21 Mart 2023 | 80 Okunma Büyük bir millet olmanın haklı tezahürü budur 14 Mart 2023 | 98 Okunma IŞİD, Türkiye’de renkli izolasyona girmeye çalışıyor 07 Mart 2023 | 181 Okunma 2030’a kadar Arz-ı Mevud projesini bitirmek istiyorlar 28 Şubat 2023 | 1.155 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar