ByLock lekesinden ne İsa’ya ne Musa’ya yaranamayan aileler

Yapılan hataların her geçen gün felaketler silsilesini tetikleyen boyutunun büyümesi bu konu üzerinde yoğunlaşmak gerektiğini ortaya koyuyor. ‘’Gerçek ByLock kullanıcısı ve tespiti nasıl...

Yapılan hataların her geçen gün felaketler silsilesini tetikleyen boyutunun büyümesi bu konu üzerinde yoğunlaşmak gerektiğini ortaya koyuyor. ‘’Gerçek ByLock kullanıcısı ve tespiti nasıl yapılır?’’ Yetkililerin artık bunun bilincine varması gerekiyor. MİT, ByLock raporunu baz alarak teknik özet raporu ve FETÖ’nün merkezi casusluk üssü olan TİB’in veri erişim kayıtları ile IP kod numarasından çok rahat tespitler yapabilir.

MİT tarafından Bylock kullanıcılarına dair bazı linkler PDF olarak işaretlemiştir, nereden indirildiğine kadar bilinmektedir ve çok rahat erişim şifrelerini çözmektedir. ByLock veri tabanı şeması incelenerek programın kullanıcı tarafından kullanılıp kullanılmadığı raporlarda çok net görüldüğü incelenip yazılmıştır. İlginç olansa MİT’in çözümlediği raporlarda kumpas ve mağduriyetin dahi nasıl yapıldığını veri tabanı kayıtları iyice incelendiğinde görebiliyor olmasıdır.

ByLock’cuların nasıl tespit edileceğine dair yapılan çalışmada MİT resmi raporu baz alarak onlarca sayfalık bir liste hazırlamıştır. Yapılan önemli hatalardan biri; yönetim şemasının okunma ve analiz için açıklayıcı, okunaklı hale getirilmemesidir. Bilirkişi raporlarının çoğu bu nedenle açıklayıcı hale getirilemiyor. Bazı arkadaşlarımızın özel gayretlerle yaptıkları çalışmalarda ByLock tespitine ve kullanıcılarına detaylı bir şekilde görseller eşliğinde yer verilmiştir. 

Yapılan tespitlere göre 15 farklı taban veri merkezi kullanıldığı göz önüne gelmektedir. Resmi ByLock tabanının ve tablolarının ne işe yaradığını MİT tek tek açıklamıştır. Aktivasyon veri tabanında tüm işlem komutları görülmektedir. Aktivasyon komut ve işlemlerinde gerçek kullanıcının işlemcide logo tablosunda kayıt altına alınmasının çok net raporlara yansıdığını söyleyebiliriz. ByLock kullanıcılarının sohbetleri Whatsapp sohbetleri gibi istendiğinde verideki bütün kayıtlara çok rahat ulaşılmıştır. MİT, titiz çalışma sonucuna göre tarih ve çağrı mesaj bağlantılı bütün ekleri inceleyip ByLock kullanıcısı olup olmadığını çok net görebiliyor ve bilirkişilere gerekli rapor çalışması yapılmıştır.

 Dosya transferleri kayıtlarından şahısların kullanıcı olup olmadığı tespit edilmiş ve çok rahat ByLock kullanıcısı olduğu görülmektedir. ByLock kullanıcısı olarak MİT raporuna yansıyan sayı 190 bine yakındır. Yani burada anlatmak istediğim MİT’in çok özel ve güzel bir raporu olduğudur. Buna rağmen ByLock kullananın ben kullanmadım demesine de bir cevap niteliğindedir. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sizce, CHP Kürtlerin katili değil mi? 28 Mart 2023 | 333 Okunma Siyaset sanatı; güneş altında bronzlaşmış gölgesine faydası olmayan vekil istemiyoruz 21 Mart 2023 | 78 Okunma Büyük bir millet olmanın haklı tezahürü budur 14 Mart 2023 | 97 Okunma IŞİD, Türkiye’de renkli izolasyona girmeye çalışıyor 07 Mart 2023 | 180 Okunma 2030’a kadar Arz-ı Mevud projesini bitirmek istiyorlar 28 Şubat 2023 | 1.152 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar