Batının yeni ‘enerji’ oyununa dikkat

İklim değişikliğine karşı imzalanan Paris Anlaşması isimli anlaşmanın, yakın zamanda tüm dünyada hayata geçirileceği açıklanmıştı.Bu konuyla ilgili kaleme aldığım yazıma...

İklim değişikliğine karşı imzalanan Paris Anlaşması isimli anlaşmanın, yakın zamanda tüm dünyada hayata geçirileceği açıklanmıştı.

Bu konuyla ilgili kaleme aldığım yazıma, öncelikle ülkemiz için bu anlaşmanın erken olacağını belirterek başlamak istiyorum. Ülkemizin karbon salınımı konusunda gelişmişlikte, Avrupa Birliği ülkeleri seviyesine gelene kadar belirli bir süreye ihtiyacı vardır. 

Bugünlerde temiz hava, temiz çevre konusunda ahkam kesen ülkeler kalkınmışlıklarını bir nevi ‘tam yasaklamaya çalıştıkları’ fosil yakıt enerjileri ile nükleer enerjiye borçludur. Asıl önemli nokta da budur. Paris Anlaşması’nı imzalayan ülkeler arasında nükleer enerji konusunda istediği başarıyı yakalayamamış tek ülke Türkiye’dir. Bu sebeple mevcut konuya oldukça temkinli yaklaşmamız en doğru iş olacaktır.

Devletimiz de bu konuda gayet temkinli ve uyanık davranmış ve 2050 yılına kadar Türkiye’nin karbon salınımını azaltamayacağı yönünde açıklamaları ile yerinde bir hareket sergilemiştir. Zamanlaması da uygun düşmüştür. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sizce, CHP Kürtlerin katili değil mi? 28 Mart 2023 | 333 Okunma Siyaset sanatı; güneş altında bronzlaşmış gölgesine faydası olmayan vekil istemiyoruz 21 Mart 2023 | 78 Okunma Büyük bir millet olmanın haklı tezahürü budur 14 Mart 2023 | 97 Okunma IŞİD, Türkiye’de renkli izolasyona girmeye çalışıyor 07 Mart 2023 | 180 Okunma 2030’a kadar Arz-ı Mevud projesini bitirmek istiyorlar 28 Şubat 2023 | 1.152 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar