“Aksakal dünyası” yeniden şekilleniyor

Dünden bugüne siyasette ne değişti hatırlar mısınız? Bütün siyasilerimizin seçim çalışmalarına dem vuranlar, mangalda kül bırakmayanlar vardı… Seçim propagandalarında...

Dünden bugüne siyasette ne değişti hatırlar mısınız? 

Bütün siyasilerimizin seçim çalışmalarına dem vuranlar, mangalda kül bırakmayanlar vardı… Seçim propagandalarında Türkiye’yi uçurmaya söz verenler… Oysa bütün siyasiler, yalanların arkasına sığınarak günü kurtarmak ve koltuğu korumak, iktidarı ele geçirmek derdindeydi. 

Ancak devlet geleneği başat lider öngörüsü, bugün Türk dünyasında Sayın Erdoğan tarafından yeniden şekillendiriliyor. Tarihsel kodlarına bağlı olan Türkiye’nin yeniden uyanışını ve coğrafyasında gücünü yeniden şekillendirişini, mazlumlara yeniden umut olma yolunda ilerleyişini… Tüm bu yol ayrımlarını hep birlikte göreceğiz.

Bir zamanlar rahmetli Özal ‘Türk devletlerini toplayacağım’ demişti. O zaman diliminde kanser hastası Türkiye Cumhuriyeti vardı. Dönemin Başbakanı güçlendirilmiş başkanlık sistemi çağrısı yapınca, sonu ölümle bitti. Peki bugün, Erdoğan Türk dünyasını nasıl bir araya getirdi? 

İlk önce bebek katillerinin yüzüne gerçekleri vurdu, ‘One Minute’...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sizce, CHP Kürtlerin katili değil mi? 28 Mart 2023 | 333 Okunma Siyaset sanatı; güneş altında bronzlaşmış gölgesine faydası olmayan vekil istemiyoruz 21 Mart 2023 | 78 Okunma Büyük bir millet olmanın haklı tezahürü budur 14 Mart 2023 | 97 Okunma IŞİD, Türkiye’de renkli izolasyona girmeye çalışıyor 07 Mart 2023 | 180 Okunma 2030’a kadar Arz-ı Mevud projesini bitirmek istiyorlar 28 Şubat 2023 | 1.152 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar