AK Parti 2001 ayarlarına dönüyor; metal yorgunları istirahate

AK Parti yeniden şahlanış hareketiyle şekilleniyor. Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Başkanlığa gelmesi ile tüm hücreler yeniden taranacak. Bu noktada metal yorgunluğu demeci mesajı çok net......

AK Parti yeniden şahlanış hareketiyle şekilleniyor. Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Başkanlığa gelmesi ile tüm hücreler yeniden taranacak. Bu noktada metal yorgunluğu demeci mesajı çok net... Geçtiğimiz günlerde belde ve ilçe teşkilat delege seçimleri başladı. Katılım ve heyecan yoğunluğundan bahsedebiliriz. Gerçekten emek veren ve partisini bir değer olarak gören gencinden yaşlısına kadar birçok insanla konuştum, fikirlerine başvurdum. Hepsinden tek bir ses aldım; yeniden kucaklanma ve diriliş… Asıl manidar olan ise “Reisin arkasındayız, onunla birlikteyiz” demeleriydi.

Gelelim bir beldenin teşkilat yapılanmasına… Beldelerde genelde hamallık boyutu mevcuttur. Belde teşkilatlarında emek sarf etmek gönüllülüğe bağlıdır ve dahası il ve ilçe, belde gözünde büyük adamların işidir. Belediye size aitse ve partiniz iktidarda ise değmeyin keyfine. Kendi dünyalarında çok mutlu ve huzurlu bir yaşam devam ettirdiklerini söyleyebilir ve samimiyetin de en üst seviyede olduğunu vurgulayabiliriz. Hele ki; belde yönetiminde sandık başkanı ve müşahit delege olarak yazılmış, onaylanmış ise beş yıl boyunca gerekli yerlerde kendisi önemsendiğinde ve adam yerine konulduğunda samimiyeti yüzünden okunabilir. 

İlçe geneli teşkilat tabii ki çok önemlidir. Ancak bir eleştiri almamız gerektiğinde şunları söyleyebiliriz: Protokol adamı olmak, önemsenmek dikkat edilmesi gereken konuların başında gelir. İlçe başkanı ve yönetimi verilebilecek en üst seviyede değer ile karşılanmak ister. Hele ki bir de yerelde belediye aynı partiden ise teşkilat, belediye ve çalışanları tarafından ilgi odağı olmak ister. Partinin teşkilat başkanından başkan yarımcısına, meclis üyesine kadar birer ilgi hastası gibi yeni problemler türetiyorlar. Sayın Cumhurbaşkanı’nın “metal yorgunluğu” vurgulamasının herkesin birbirine çamur atma yarışı ile devam etmesi teşkilat çalışanları açısından epey can sıkıcı oldu. 

Son zamanlarda bazı belediye başkanlarının delegeleri kendilerinin olgunlaştırdığını ve yazdığını duymaktayız. Bazı il-ilçe belediye başkanları kendi koltuk sevdası uğruna parti alt birim kademeleri ile alay eder gibi delege listeleri hazırlandığı söyleniyor. Hâlbuki bir beldenin belediyesini kaybetmemek veya il-ilçe belediyesini kaybetmemek başlı başına oy kullanan her vatandaş adına vebaldir. Alt birim çalışanların aklıyla alay etmek demektir. Sayın Genel Başkan ve parti üst kurumları bu konuları titizlikle incelemeli ve gerekli hassasiyeti sağlamalıdır.

Sayın Erdoğan’ı iyi tanımayanların bir daha parti tüzüğünü okumalarını veya çalışma metodunu gözden geçirmelerini tavsiye ediyorum. Sayın Erdoğan’ın mesajları kime verdiğini herkes iyi okusun. Kimse kalkıp kendini darı ambarında hissetmesin. İl teşkilatları sorumlu olduğu ilçe ve beldeleri hızlı denetime tabii tutmalıdır yoksa körler sağırlar birbirini ağırlar… 7 Haziran’ın psikolojik travmasını henüz atlatamadan birbirine gönülden bağlı olan teşkilat çalışanları bir daha bu ağır yükün altına elini koymaktan vazgeçerse, işte o zaman olan olur! AK Parti birkaç kişinin değil ümmetin vebalini taşıyor ve bunun bedeli ağırdır, bunu bilesiniz! 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sizce, CHP Kürtlerin katili değil mi? 28 Mart 2023 | 333 Okunma Siyaset sanatı; güneş altında bronzlaşmış gölgesine faydası olmayan vekil istemiyoruz 21 Mart 2023 | 78 Okunma Büyük bir millet olmanın haklı tezahürü budur 14 Mart 2023 | 97 Okunma IŞİD, Türkiye’de renkli izolasyona girmeye çalışıyor 07 Mart 2023 | 181 Okunma 2030’a kadar Arz-ı Mevud projesini bitirmek istiyorlar 28 Şubat 2023 | 1.155 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar