ABD’nin Orta Doğu’da kiralık katil devlet isteği

Bölgemizde oynanan büyük oyunu analiz etmemiz gerek. Bu oyun çok tehlikeli ve hasarları kalıcıdır. Örnek vermek gerekirse bayram değil seyran değil ne oldu Sayın Barzani’ye bir anda çocukluk hayalini...

Bölgemizde oynanan büyük oyunu analiz etmemiz gerek. Bu oyun çok tehlikeli ve hasarları kalıcıdır. Örnek vermek gerekirse bayram değil seyran değil ne oldu Sayın Barzani’ye bir anda çocukluk hayalini gerçekleştirmek için bütün coğrafyayı test etmeye çalıştı. İran kaybolan gücünü kazanmak için acaba Kürtleri mi kullanıyor veya ABD acaba bütün Kürt coğrafyasını istila ederek İsrail için güvenli bölge haline mi getiriyor? Barzani bile bile kendini ölüme mi hazırlıyor acaba? PKK bütün oyun kurucularla Barzani’nin ipini çekmek için Kürtleri mi pazarladı?

Bugün ABD, İngiltere ve İsrail’in Orta Doğu’da etnik kıyıma dayalı bir PKK devleti kurma fantezisi olmasaydı bölge, Türkiye’ye bağlı olup tıpkı Osmanlı’da olduğu gibi kader ortağı olarak yoluna devam ediyordu. Ancak ABD buna izin vermiyor. Bugün Barzani ve Kuzey Irak bölgesi Türkiye’nin en yakın müttefikidir. Tıpkı Osmanlı’da olduğu gibi… Türkiye, orduları ile PKK’ya karşı büyük mücadele içinde olan peşmerge dediğimiz insanlar daha dün Osmanlı tebaasında bulunan askerlerdir. Kader ortağımız, kan bağımız olan kardeşlerimizdir. Türk askerlerin eğittiği peşmergeler Türk askerini gördüğünde, Türk askerleri de peşmergeyi gördüğünde aynı güveni hissetmektedir. Ancak bu durum Amerika’yı rahatsız etmektedir. Bu nedenle de Barzani’yi İranlı devrim muhafız alaylarına öldürtmeyi planladıklarının bilgisini sizlerle paylaşabilirim.

PKK’lı teröristler buldukları yerde peşmergeleri öldürmektedir. Yüzlerce peşmerge PKK pusularında öldürülmüştür. Hani PKK Kürt dostuydu? Hani Kürt topraklarını savunuyordu? Bugün bağımsızlığa en yakın Kürt toprağı olan Kuzey Irak’ta Kürt askeri öldürmek hangi akla hizmettir? ABD aklına elbet... ABD bir Kürt devleti istememektedir. ABD bir PKK devleti istemektedir. Yani kendisine kapısında havlayacak köpekten başka bir şey istememektedir. Petrolünü verecek; Arap, Türk, Kürt ne buluyorsa vahşice katledecek bir katil sürüsü istemektedir. Kuzey Iraklı Kürtlerse haklı bir gerekçe ile buna yanaşmamaktadır. Neden bunu kendi milletlerine yapsınlar ki?

Bugün askeri, siyasi, ticari ve kültürel olarak Kürt toprakları bizim topraklarımız; bizim topraklarımız Kürt topraklarıdır. Erbil’e gidin, anlarsınız. Erbil’de Türk olmak ayrıcalıktır. Erbil’de Türk gören Kürtler kardeşlerinin orada olduğunu bilmektedirler. Bir Erbil camisine giderek birlikte namaz kılabilirsiniz. Birlikte bir Türk restoranına giderek keyifle karnınızı doyurabilirsiniz. Biraz Türkçe bilen bir Kürtle sohbet edebilirsiniz. Biraz Kürtçeniz varsa siz de koyu bir muhabbet konusu açabilirsiniz. Türk Kürt kardeşliğine de en büyük engelin ABD ve PKK terör örgütü olduğunu açıkça görebilirsiniz.

Büyük tezgâh sonrasında Kürt halkının kaderi yeniden Amerikan fantezilerinin eline kalmış olacaktır. Türkiye an itibariyle Barzani yönetimini ve kurulan Türk-Kürt kardeşliğini, ABD-Kürt imha planından kurtarmak için çabalamaktadır. Ancak ABD bu katliamı gerçekleştirmeyi kafasına koymuş görünmektedir.

Barzani öldürülür veya devrilirse yönetim PKK idaresine bırakılacak. Suriye ile Kuzey Irak PKK’sı birbirine bağlanmaya çalışılacak ve Türk-Kürt kardeşliği ortadan kaldırılacak. Böylece Büyük İsrail planlarına bir adım daha yaklaşılacaktır. Bizim saftirik PKK sempatizanlarımız da oraya Kürdistan kurulacak diye seviniyorlar. Burunlarının ucunu görmekten aciz bu kitle yalnızca kısa bir süreliğine oraya bekçi diye dikildiklerinin farkında bile değiller. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sizce, CHP Kürtlerin katili değil mi? 28 Mart 2023 | 333 Okunma Siyaset sanatı; güneş altında bronzlaşmış gölgesine faydası olmayan vekil istemiyoruz 21 Mart 2023 | 80 Okunma Büyük bir millet olmanın haklı tezahürü budur 14 Mart 2023 | 98 Okunma IŞİD, Türkiye’de renkli izolasyona girmeye çalışıyor 07 Mart 2023 | 181 Okunma 2030’a kadar Arz-ı Mevud projesini bitirmek istiyorlar 28 Şubat 2023 | 1.155 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar