ABD’nin truva atı YPG

Suriye’den çekilme noktasında ABD’de Beyaz Saray ile Pentagon arasındaki anlaşmazlıklar ve terör örgütü eksenli anlaşmalar ABD’nin politik hamlelerini Türkiye açısından tehlikeli...

Suriye’den çekilme noktasında ABD’de Beyaz Saray ile Pentagon arasındaki anlaşmazlıklar ve terör örgütü eksenli anlaşmalar ABD’nin politik hamlelerini Türkiye açısından tehlikeli kılıyor.

Graham’ın geçtiğimiz günlerde yaptığı bir açıklamayla ABD’nin Suriye’den çekilme politikasının altında gizli bir takım sebepler yattığını düşündüren ‘’Hiç bu kadar iyi hissetmemiştim’’ ifadeleri, ABD’nin bu stratejisini şüpheli hale getiriyor. 

Cumhuriyetçi Senatör Lindsey Graham, Trump ile görüşmesinin ardından ‘’Gideceğimiz yön hakkında hiç bu kadar iyi hissetmemiştim. Sanırım akıllıca bir şekilde işleri yavaşlatıyoruz. Başkanın başkalarına daha fazlasını ödetme ve daha fazlasını yaptırma amacını gerçekleştirmenin en iyi yolunu tekrar değerlendirmek için bir duraklama sürecinde olduğumuzu düşünüyorum’’ şeklinde yaptığı açıklama ile ‘’Kim daha fazla ödeyecek ve kime daha fazlasını yaptıracak?’’ sorusunu akıllara getirdi. 

Daha önce DEAŞ’ın Irak’tan tamamen imha edilmemesini öne sürerek Irak’taki çalışmalarını sürdüren ABD, Suriye’de de YPG/PYD/PKK üzerinden de aynı politika ile gitmeyi mi planlıyor? Bugün Suriye’den çekilme kararını ilan etmişken sözde müttefik ABD’nin silahlarını terör örgütü PKK’nın uzantısı YPG’ye verme tartışmaları, sinsi bir plan teorisini ortaya çıkarıyor. Bölgeden çekiliyoruz kararı alıp Truva Atı misali YPG/PYD ve PKK’ya yapacağı silah yardımı ile ‘’illegal askerlerini’’ içeride bırakan ABD midir dostumuz?

Suriye’de olası bir çekilmede ‘’Kürt müttefiklere korunma’’ sözü veren Graham, konuya ilişkin açıklamalarda bulunurken durumu ABD açısından mı değerlendiriyor, yoksa YPG/PYD/PKK’nın sözcülüğünü mü yapıyor? 300 bin Suriyeli Kürt’e ev sahipliği yapan Türkiye karşısında ‘’Kürt müttefiklerimiz korunacak’’ sözü vermek masum bir milleti korumaya yönelik değil elbet. ABD’nin beslemesi eli kanlı terör örgütü YPG’ye verilmiş bir söz. 

Suriye’nin 3’te birini ‘’DEAŞ’la mücadele’’ fıkrası ile YPG/PKK’ya teslim eden ABD’nin İsrail’in güvenliğini sağlamak amacıyla Orta Doğu üzerindeki oyunları elbette Suriye’den çekilme kararı ile son bulmayacaktır. Şu anda her ne kadar ‘’Türkiye ile ABD arasında yeni bir dostluk dönemi mi söz konusu?’’ sorusu zihinlerde canlansa da, bu politikanın Türkiye’nin önünü kesme amaçlı uygulanmış olma ihtimali de keskin geliyor kulaklara. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sizce, CHP Kürtlerin katili değil mi? 28 Mart 2023 | 333 Okunma Siyaset sanatı; güneş altında bronzlaşmış gölgesine faydası olmayan vekil istemiyoruz 21 Mart 2023 | 80 Okunma Büyük bir millet olmanın haklı tezahürü budur 14 Mart 2023 | 98 Okunma IŞİD, Türkiye’de renkli izolasyona girmeye çalışıyor 07 Mart 2023 | 181 Okunma 2030’a kadar Arz-ı Mevud projesini bitirmek istiyorlar 28 Şubat 2023 | 1.155 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar