“Allah’ım hangi ülkeye bela vereceksen, oraya CHP’yi nasip et”

CHP, tarihinde hep kan ve gözyaşı biriktirmiş bir parti olarak, sağır ve körü oynamaktan da kendini alamıyor. Geçmiş tarihleri sütten liman(!). Lekeyi asla kabul etmiyor, arsızlığı da iyi oynuyorlar. Gelin biraz...

CHP, tarihinde hep kan ve gözyaşı biriktirmiş bir parti olarak, sağır ve körü oynamaktan da kendini alamıyor. Geçmiş tarihleri sütten liman(!). Lekeyi asla kabul etmiyor, arsızlığı da iyi oynuyorlar. Gelin biraz CHP’nin gelmişini geçmişini gözden geçirelim?

İslami Mektep ve Medrese Düşmanlığı

Yıllardır İslami meselelere din düşmanıymışçasına yaklaşarak acımasız politikalar uygulayan CHP’nin açtığı derin yaralardan biriydi İmam-Hatip okulları. “Cumhuriyet’in İlk Yüzyılı” adlı kitabında, CHP’nin İmam Hatip Okullarını açtığını belirttiğini görüyoruz İlber Ortaylı hocamızın. Halbuki CHP, gayet tedbirli ve sınırlayıcı bir şekilde İmam Hatip “Kursları” açmıştır, okulları değil. 10 aylık bir kurs ile bir okul açmak arasında birçok fark mevcuttur. Bu kursa katılabilmek için askerliğini yapmış olmak ve ortaokul mezunu olmak şartı ise katılımların asgari bir düzeyde olması için planlanmıştır.

Ölülerimizi yıkayacak dini bilgiye sahip insan sayısı azaldığı için böyle göstermelik bir karar ile bu açığı kapatma çabasına giren CHP’nin ‘’İmam-Hatipleri biz açtık’’ ibaresi 1951 yılında iktidara gelen Demokrat Parti’nin halka vererek tuttuğu söze haksızlıktır. İmam Hatip okullarının Adnan Menderes döneminde açıldığının altını çizmek gerekir.

Kemalistlerin Toplumu Asimile Etme Politikası…

Cumhuriyetin ilk yıllarında ahlakın nasıl yozlaştırılıp neslin ifsad edildiğine dair hiç şüphesiz birçok misal verilebilir. Mesela tertip edilen “güzel bacak” yarışmaları ve meşhur “Kadeş Rezaleti” bunlardan sadece ikisidir. Her konuda Osmanlı’yı reddi miras yapan Cumhuriyet Türkiyesi’nin kurucuları, halkın inanç ve kültürüne taban tabana zıt olan yeni bir hayat tarzı dayattı. Bir yandan geleneksel aile yapısı tenkid edilirken, diğer yandan balo ve dans teşvik ediliyor, günlük gazeteleri müstehcen içerikli mesaj ve fotoğraflar süslüyordu.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sizce, CHP Kürtlerin katili değil mi? 28 Mart 2023 | 333 Okunma Siyaset sanatı; güneş altında bronzlaşmış gölgesine faydası olmayan vekil istemiyoruz 21 Mart 2023 | 78 Okunma Büyük bir millet olmanın haklı tezahürü budur 14 Mart 2023 | 97 Okunma IŞİD, Türkiye’de renkli izolasyona girmeye çalışıyor 07 Mart 2023 | 180 Okunma 2030’a kadar Arz-ı Mevud projesini bitirmek istiyorlar 28 Şubat 2023 | 1.152 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar