Lawrence’ın Çocukları Her Taşın Altında Var?

Kasım ayının ilk günlerinde İslam dünyasının birleşmesi adına çok önemli adımlar atıldı. Geçtiğimiz yıl itibariyle başlayan Uluslararası ASSAM (Adaleti Savunanlar ve Stratejik...

Kasım ayının ilk günlerinde İslam dünyasının birleşmesi adına çok önemli adımlar atıldı. Geçtiğimiz yıl itibariyle başlayan Uluslararası ASSAM (Adaleti Savunanlar ve Stratejik Araştırmalar Merkezi) İslam Birliği Kongreleriyle İslam dünyasının çağın lideri konumuna gelmesi adına ciddi çalışmalar gerçekleştiriliyor. 

Bugün acımasızca katledilerek, stratejik planlamalarla birliği ve kuvveti elinden alınan Müslümanların birleştirici gücü olarak Türkiye’nin imkân sağladığı çalışmalar bu noktada büyük bir önem kazanıyor. 

Suriye’de, Filistin’de, Doğu Türkistan’da, Irak’ta, Mısır’da, Arakan’da ve ismi zikredilebilecek daha birçok İslam ülkesinde korkunç bir manzara ile karşı karşıya kalıyoruz. Jeopolitik konumları ve kültür zenginlikleriyle medeniyete ev sahipliği yapacak kudrette ve güzellikte bu Müslüman ülkeler uzun yıllardır savaşlardan, darbelerden, tehditlerden nefes aldırılmaz hale getirilmeye çalışılıyor.

Türkiye’nin bu hususta esas önem kazanan konumu ise İslam dünyasını birleştirici bir kuvvet ile mazlum coğrafyaları, İslam ülkelerini tek çatı altında toplamak. İşte bu gaye ile Müslümanların ortak bir çatı altında toplanmasına imkân sağlayarak uluslararası anlamda bir İslam Birliği Kongresinin Türkiye’de düzenlenmiş olması dünyaya net bir mesaj veriyor. ASSAM’ın vesile olduğu bu kongre ile İslam’ın ortak sesini duyurmak mümkün oldu. 

Bu yıl kongrede işlenen ‘’İslam Birliği için Ekonomik İşbirliği Usul ve Esaslarının Tespiti’’ ana teması da Türkiye’nin son dönemde dış kuvvetler tarafından yoğun bir baskı altında tutulduğu ‘’Ekonomik Darbe’’ girişiminin üzerine bir cevap niteliğinde oldu. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sizce, CHP Kürtlerin katili değil mi? 28 Mart 2023 | 333 Okunma Siyaset sanatı; güneş altında bronzlaşmış gölgesine faydası olmayan vekil istemiyoruz 21 Mart 2023 | 78 Okunma Büyük bir millet olmanın haklı tezahürü budur 14 Mart 2023 | 97 Okunma IŞİD, Türkiye’de renkli izolasyona girmeye çalışıyor 07 Mart 2023 | 180 Okunma 2030’a kadar Arz-ı Mevud projesini bitirmek istiyorlar 28 Şubat 2023 | 1.152 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar