Örgütlü Kripto İmparatorluklar Kolay Yıkılır Mı?

Bir örgüt düşünün Orta Asya’dan başlayıp Orta Doğu’ya, Afrika’dan Latin Amerika’ya kadar her yerde sistemli yayılmayla dünyada her türlü faaliyeti yürütebilecek… Buna inanmak sanırım...

Bir örgüt düşünün Orta Asya’dan başlayıp Orta Doğu’ya, Afrika’dan Latin Amerika’ya kadar her yerde sistemli yayılmayla dünyada her türlü faaliyeti yürütebilecek… Buna inanmak sanırım saflık olacaktır. Ülkemizde uzun yıllara dayanan baskıcı sistem ve tek tipli yaşam rejimi dayatması birçok olumsuzluğu da beraberinde getirmiştir. Totaliter baskıcı sistemin FETÖ gibi örgütlerin doğmasına vesile olmuştur.

Baskıcı devlet anlayışı, dinini radikal İslam’dan uzak yaşamaya çalışan ılımlı cemaatlerin doğmasına bir çıkış sağlamıştır. Bazı dış mihraklara ve CIA gibi servilere de gün doğduğunu ifade etmek gerek. 

Bizdeki Kemalist aklın hep kendilerinin akıllı olduğunu ifade etmesi, yalnızca kendilerini aydın göstermesi yok mu?.. Zır cahil olduklarının apaçık göstergesidir.

Ulusalcıların kamuoyunda herkesin bildiği bir marşı var. 

‘’Çıktık açık alınla on yılda her savaştan/ On yılda on beş milyon genç yaratık (haşa) her yaştan/ Başta bütün dünyanın saydığı başkumandan/ Demir ağlarla ördük anayurdu dört baştan. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sizce, CHP Kürtlerin katili değil mi? 28 Mart 2023 | 333 Okunma Siyaset sanatı; güneş altında bronzlaşmış gölgesine faydası olmayan vekil istemiyoruz 21 Mart 2023 | 78 Okunma Büyük bir millet olmanın haklı tezahürü budur 14 Mart 2023 | 97 Okunma IŞİD, Türkiye’de renkli izolasyona girmeye çalışıyor 07 Mart 2023 | 180 Okunma 2030’a kadar Arz-ı Mevud projesini bitirmek istiyorlar 28 Şubat 2023 | 1.152 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar