Yerel Yönetim Başkanlarına Tırpan Gelecek mi?

Belediyeler, sırat köprüsünü geçmek için hazırlık yapmaktalar… Tam gaz ileri diyeceğim(!), diyemiyorum. Son zamanlarda en çok konuşulan konuların başında yerel yönetimler gelmektedir.2004 dört...

Belediyeler, sırat köprüsünü geçmek için hazırlık yapmaktalar… Tam gaz ileri diyeceğim(!), diyemiyorum. Son zamanlarda en çok konuşulan konuların başında yerel yönetimler gelmektedir.

2004 dört yılından beri birçok belediyecilik Türkiye tarihinde çığır açtığı gibi bazı belediyelerde ise maalesef ciddi hayal kırıklıkları yaşanmıştır. Ak Partili belediyeler teker teker masaya yatırılıyor. MKYK’da muhtemel hazırlıkların yapılması talimatını veren Başkan Erdoğan’ın çok sık dokuyup ince eleyeceği bir sürece hazırlık yaptığı ifade ediliyor. 

Bütün siyasi partiler 2019 seçimleri için tam gaz hazırlık sürecine girdiler. Ak Parti, CHP, MHP ve HDP’nin belediye başkan adayları tespitlerinde aday yarışına girildiğini söyleyebiliriz ancak malum süreçte her siyasi partinin kendine göre zorluğunun olması yanında bu dönem işler daha da zor olacaktır. Doğu ve Güneydoğu’da HDP’nin terör belediyeciliğinin sonlanması gibi birçok yeni düzenlemenin de yapılması ile muhtemel seçim hazırlıkları da sürüyor. Ak Parti’nin muhtemel ittifak arayışında kısmen veya kritik bölgelerde MHP ile ittifak olacağını düşünüyoruz ancak MHP’nin de beklentileri olacağını söyleyebiliriz. 24 Haziran seçim sonuçları itibarı ile Ak Parti’nin artı ve eksilerini değerlendirmeye alacağını ve ona göre bir yol haritasını belirleyeceğini görebiliyoruz.

Bütün partilerin aday adaylığı sürecinin sonrasında mülakatlar başlayacak. Taslak programa göre mülakatların Ekim veya Aralık ayı sonunda başlaması planlanıyor. Mülakatlar sırasında aday adayları kendilerini ve planlarını en detaylı şekilde anlatacak. Ayrıca parti yönetiminin yapmış olduğu anketlerin de adayların belirlenmesi sürecinde etkili olacağı söyleniyor.

Aday profilleri belki de ilk kez çok önemli ölçüde göz önünde bulundurulacaktır. Bazı büyük şehirler adaylar üzerinden dizayn edileceği gibi batıdaki birçok ilçede belediye başkan adaylarına demografik ve stratejik şartlar göz önünde tutularak karar verilecektir. Siyasetten yıpranmayan akçeli işlerde ismi geçmeyen, halk tarafından karşılığı olan, doğu-batı arasında ortak değere sahip olan ve en önemlisi ahlaklı uzlaşma kültürü ve halkın nabzını iyi bilen adaylar göz önünde bulundurulacaktır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sizce, CHP Kürtlerin katili değil mi? 28 Mart 2023 | 333 Okunma Siyaset sanatı; güneş altında bronzlaşmış gölgesine faydası olmayan vekil istemiyoruz 21 Mart 2023 | 78 Okunma Büyük bir millet olmanın haklı tezahürü budur 14 Mart 2023 | 97 Okunma IŞİD, Türkiye’de renkli izolasyona girmeye çalışıyor 07 Mart 2023 | 181 Okunma 2030’a kadar Arz-ı Mevud projesini bitirmek istiyorlar 28 Şubat 2023 | 1.155 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar