ABD için kızıl kıyamet kapıda; kızıl elmayı unutma!

ABD kızıl elmanın ne anlama geldiğini bilmez ama tehlike çanlarının nasıl çaldığını iyi bilir. Yakın zaman tarihinde yeryüzünün en barbar devlet kimdir diye soracak olursak sanırım hepiniz tek bir...

ABD kızıl elmanın ne anlama geldiğini bilmez ama tehlike çanlarının nasıl çaldığını iyi bilir. Yakın zaman tarihinde yeryüzünün en barbar devlet kimdir diye soracak olursak sanırım hepiniz tek bir sesle ABD’dir dersiniz.

Batılı devletlerin, 1700’lü yılların başından beri İslam coğrafyasını istila edebilmek için bin bir türlü cambazlık yaptığını görüyoruz. Ahlak bilmez Batı’nın kimine siyah, kimine beyaz, kimine orta sınıf, kimine soylu diyerek her türlü insan ayırımcılığını yaptığını görecesiniz. İstediklerini elde etmeye çalışmak için aşağılık bir toplum olduğunu unutmayalım. Ancak her dönemin sonu olduğu gibi bu cambazlığın da bir sonu elbet olacaktır.

TSK’nın aynı anda 72 uçak ile Elbab için 72 şehit koduyla çok az ülkenin başardığı hava harekâtını gerçekleştirmesi önemli bir mesaj niteliğidir. Birçoğumuzun başarı üzerinden yorumlaması elbette önemlidir ancak bana göre daha mühim olanı bize bedel ödetmeye çalışan dar kafalı Batı Bloğunun alması gereken mesajın detayının ne olduğudur. 72 canı bizden aldınız ancak 72 canı temsil eden 72 jetle 72.000 canınızı tek harekâtla alırız. Alt metinde yatan bu mesajı gördüğümüzde bu harekâtın iyi bir kurgu ve yönetimle icra edildiğini görüyoruz. 

Sayın Cumhurbaşkanımızın kullanmış bulunduğu atasözleri ve deyimlerin hiçbir zaman sıradan olmadığını ve yerini bulduğunu görüyoruz. Meydanlarda Sayın Cumhurbaşkanımızın “Men dakka dukka” Türkçesi ile “Eden bulur!” sözleri, verilmesi gereken mesaj açısından net bir ibare içeriyor. Bölgemize ekilen nifak tohumları Sünni, Şii, Kürt, Türk, Arap, Türkmen gibi milletleri ötekileştirme hastalığının sıradan bir hastalık olmadığını öğrenme zamanı gelmiştir. unutmayalım.

Eden bulur sözünün altında yatan mesajı; Arap dünyasının uzun yıllar İngilizlerle sırdaş olması ve İslam coğrafyasına ihanet ederek Osmanlı’ya sırt dönmesi olarak okuyabiliriz. Bugün ülkeler bazında Osmanlı’ya ihanet edenleri tek tek sayabiliriz ancak saysak da nafile. Baktığımızda ne Suudilerin, ne Mısır’ın, ne Irak’ın, ne Libya halkının çok da memnun olmadığını görüyoruz. İşte edenlerin bulduğu dünya... Dileğim odur ki; inşallah bu devletler Türkiye’nin ümmet için çalıştığını anlar. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sizce, CHP Kürtlerin katili değil mi? 28 Mart 2023 | 333 Okunma Siyaset sanatı; güneş altında bronzlaşmış gölgesine faydası olmayan vekil istemiyoruz 21 Mart 2023 | 80 Okunma Büyük bir millet olmanın haklı tezahürü budur 14 Mart 2023 | 98 Okunma IŞİD, Türkiye’de renkli izolasyona girmeye çalışıyor 07 Mart 2023 | 181 Okunma 2030’a kadar Arz-ı Mevud projesini bitirmek istiyorlar 28 Şubat 2023 | 1.155 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar