AK Parti’de çok bilmişler dönemi değil; ‘bir, sıfırdan üstündür’ dönemi başlıyor

AK Parti bir taraftan Türkiye’ye geri bırakılmışlığın, yoksulluğun, çaresizliğin pansumanını yaparken, bir yandan da ülkenin geleceğini sağlam temellere oturtmak için adeta bir nakkaş hassasiyetiyle...

AK Parti bir taraftan Türkiye’ye geri bırakılmışlığın, yoksulluğun, çaresizliğin pansumanını yaparken, bir yandan da ülkenin geleceğini sağlam temellere oturtmak için adeta bir nakkaş hassasiyetiyle baştanbaşa nakış nakış işlemektedir. 

Böylece klasik devlet paradigmalarını yıkıp millete efendilik (hatta efelik) değil, hizmetkârlık yapma refleksini göstermiştir. Ancak yeri geldiğinde de en doğru tezlerle atalarını/ceddini savunmayı da bilmiş, yanlış algılarla mücadelesini yapmıştır.

Bir siyasal iktidar düşünün ki; ileri sürdüğü tezler çok riskli olmasına rağmen milletin dimağına nakış nakış işleyebiliyor olsun! Bunun tek izahı var; dürüstlük. Hz. İbrahim kor ateşe atıldığında Nemrut’un ateşi su, odunları ise balık olduğunda biz bunu ilahi bir hikmet olarak anlıyor ve iman ediyoruz. Ama başka bir hakikat daha var ki; o da Hz. İbrahim’in dosdoğru biri oluşudur. Yani Hz. İbrahim dürüst olduğu için Allah onu Peygamber olarak seçmiştir.

Hz. Nuh, türümüzü bir felaketten kurtarırken ona inananlar gerçek müminlerdi. Lakin sırf canını kurtarmak için gemiye binenler vardı, inanın o gemi su alır ve batardı. 

Yani Allah’ın hikmeti nazarında “dürüstlük” türümüzü kurtarmıştır. Sayın Erdoğan’ın Ömerler lazım demesi aslında yaşadığı hayal kırıklığıdır ve onu tanımamaktır. Demek ki birçok il ve ilçe başkanının kendilerini kusursuz görmesinden kaynaklanıyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sizce, CHP Kürtlerin katili değil mi? 28 Mart 2023 | 333 Okunma Siyaset sanatı; güneş altında bronzlaşmış gölgesine faydası olmayan vekil istemiyoruz 21 Mart 2023 | 80 Okunma Büyük bir millet olmanın haklı tezahürü budur 14 Mart 2023 | 98 Okunma IŞİD, Türkiye’de renkli izolasyona girmeye çalışıyor 07 Mart 2023 | 181 Okunma 2030’a kadar Arz-ı Mevud projesini bitirmek istiyorlar 28 Şubat 2023 | 1.155 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar