Ölüm bile bizleri birleştiremiyorsa artık susalım!

Bir hafta içindeki iki haber sosyal medyadaki örtük acımasızlığın çehresini iyice ortaya çıkardı. Dubai’den dönen on bir genç kızın yürek acıtan ölümü karşısındaki...

Bir hafta içindeki iki haber sosyal medyadaki örtük acımasızlığın çehresini iyice ortaya çıkardı. Dubai’den dönen on bir genç kızın yürek acıtan ölümü karşısındaki lakayt, öfkeli, agresif yorumlar, insanlık adına üzücüydü!

Aynı günlerde basına düşen bir diğer haber ise kaç kişinin dikkatini çekti bilemiyorum! Şanlıurfa’daki kalede öz çekim yaparken düşüp hayatını kaybeden Halil Dağ’ın ardından sosyal medyada yapılan insafsız yorumlara karşı sessiz bir çığlıktı işittiğimiz!

38 yaşındaki adamın ölüme gidişinin kamera görüntülerinin günlerce sosyal medyada dönmesinin garipliği bir tarafa habere ilişkin yorumlar korkunçtu!

Halil Dağ’ın 19 yaşındaki kızının bu yorumlardan etkilenip intiharı düşündüğünü açıklaması hadsiz ve vicdansız klavye kahramanlarının parmak uçlarına çarpan bir tokat gibi olmalıydı ama zerre titreme bile hissetmediler!

Sağlık meslek lisesi mezunu genç kız, insafsız yorumlardan dolayı kardeşleriyle birlikte içlerine kapandıklarını söylüyor. Taziyenin ikinci günü babasının düştüğü yere gittiğini, düşme video görüntülerini hatırlayınca intihar etmek istediğini anlatıyor. İntihardan, yanındaki kuzeni sayesinde vazgeçmiş ama babasının etrafında dönen acımasız yorumları unutmamış.

“Babamın görüntüleriyle gırgır geçtiler. Düşüncesiz insanların yorumlarına tek tek bakıp mesaj attım. ‘Neden böyle yapıyorsunuz?’ dedim. Ama kimse cevap yazmadı!” diye konuşmuş. Aslında bu, konuşmak değil haykırmak ama nedense soru, muhataplarına ulaşmamış gibi görünüyor…

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
28 Şubat: Bir mazi hikâyesi mi? 24 Şubat 2019 | 6.606 Okunma Kurban bir ibadet, kurban bayramı bir ferahlamadır! 26 Ağustos 2018 | 4.114 Okunma ABD açıktan saldırıyor! 12 Ağustos 2018 | 6.488 Okunma KADEM ve cinsiyet adalet 29 Temmuz 2018 | 7.485 Okunma 15 Temmuz: Millet kazandı! 15 Temmuz 2018 | 6.914 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar