Kadının kadına şiddeti!

Artık kadın meseleleri üzerine konuşulacak bir başka gün daha var biliyorsunuz. Özellikle muhafazakâr kadın STK’larının şiddetle mücadele günü için oluşturdukları kamuoyu, 25 Kasımın...

Artık kadın meseleleri üzerine konuşulacak bir başka gün daha var biliyorsunuz. Özellikle muhafazakâr kadın STK’larının şiddetle mücadele günü için oluşturdukları kamuoyu, 25 Kasımın şiddetle mücadele edilen bir gün olduğunu duymamışlara da öğretmiş oldu.

Sanırım bundan böyle 8 Martta kadın hakları, özgürlük vs konuşmaları yapılırken 25 Kasımda da kadına şiddete ilişkin organizasyonlar tertiplenecek.

Kadın sorunlarına, kadına şiddete dikkat çekmek, çözüm önermesinde bulunmak iyi ve yararlı elbette. Lakin bu konudaki yaklaşıma iki açıdan itirazımız bulunur!

Birincisi kadına şiddet, mobbing, cam tavan vs gibi vakaların sadece erkekten gelen boyutuna dikkat çekmek.

İkincisi ise kadına yönelik suçlarla ilgili topyekûn erkek cephesini suçlar bir dil kullanıp her erkeği, potansiyel kadına karşı şiddet suçlusu ilan etmek!

Bu yazımızda ilk konuya değinmek erkekten gelen şiddetle birlikte kadının kadına yönelik şiddetine dikkat çekmek istiyorum.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
28 Şubat: Bir mazi hikâyesi mi? 24 Şubat 2019 | 6.606 Okunma Kurban bir ibadet, kurban bayramı bir ferahlamadır! 26 Ağustos 2018 | 4.114 Okunma ABD açıktan saldırıyor! 12 Ağustos 2018 | 6.488 Okunma KADEM ve cinsiyet adalet 29 Temmuz 2018 | 7.486 Okunma 15 Temmuz: Millet kazandı! 15 Temmuz 2018 | 6.914 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar