Haydi, Diyarbakır’a gidelim!

Gazetemizin, “15 Temmuz” temalı panel dizisi en son Diyarbakır’da Misak-ı Milli’nin 98. Yıldönümünde gerçekleştirildi. Serdar Arseven, A. Zeki Gayberi, Bayram Zilan ve Ahmet Ay ekibine moderatörlük etmek de yine bize...

Gazetemizin, “15 Temmuz” temalı panel dizisi en son Diyarbakır’da Misak-ı Milli’nin 98. Yıldönümünde gerçekleştirildi. Serdar Arseven, A. Zeki Gayberi, Bayram Zilan ve Ahmet Ay ekibine moderatörlük etmek de yine bize düştü; ne güzel. Gazetemiz muhabirlerinden 15 Temmuz gazisi Enes Babacan’ın darbe girişimi gecesine ilişkin tanıklığı da program bünyesinde yer aldı. Enes kardeşimin yaşadıklarını işitip o meşum geceye gitmemek mümkün değildi zaten!

Diyarbakır; Gaziantep, Şanlıurfa, Mardin’den sonraki durağımızdı. Kim bilir daha nice noktalarda buluşacağız da biz şimdi Diyarbakır izlenimlerimizi paylaşalım…

Açıkçası, Diyarbakır üzerinde oluşturulan terör şehri algısından bu kadar etkilendiğimin farkında değildim. Panel yerimiz ve tarihi belli olduktan şehre gidene kadar bünyemi etkileyen tedirginliği inkâr edecek değilim!

Şehre varınca içimdeki son endişe kıvılcımının yok olup gittiğine tanıklık ettim. Sakin, huzur dolu görüntüsü ile zihnimizde oluşturulan algı yerle yeksan olmuştu.

Yapılan son düzenlemeler, restorasyonlar ile iç ve dış kullanıma, turizme açılan alanlar hafta sonundaki güzel havayı değerlendirmek isteyen vatandaşlarla doluydu.

Daha bir süre önce hendeklerle anılan bölge yeniden dizayn edilmiş, yeşil alana dönüştürülmüş, tarihi valilik binası kullanımla birlikte mekân halkın ziyaretine de açılmış. Akşam saatlerine kadar kadın-erkek insanların dışarıda olduklarını görmek gerçekten mutluluk vericiydi!

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
28 Şubat: Bir mazi hikâyesi mi? 24 Şubat 2019 | 6.606 Okunma Kurban bir ibadet, kurban bayramı bir ferahlamadır! 26 Ağustos 2018 | 4.114 Okunma ABD açıktan saldırıyor! 12 Ağustos 2018 | 6.488 Okunma KADEM ve cinsiyet adalet 29 Temmuz 2018 | 7.486 Okunma 15 Temmuz: Millet kazandı! 15 Temmuz 2018 | 6.914 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar