Başörtülü siyasetçi adaylarına giyim tavsiyeleri

Malum, erken seçim sürecine girilmesiyle bir anda hareketlilik başladı. Kısa sürede verilen adaylık kararları aday adaylığı başvuru süreci sonunda yerini daha heyecanlı bir bekleyişe bırakacak.Son seçimlerde...

Malum, erken seçim sürecine girilmesiyle bir anda hareketlilik başladı. Kısa sürede verilen adaylık kararları aday adaylığı başvuru süreci sonunda yerini daha heyecanlı bir bekleyişe bırakacak.

Son seçimlerde olduğu gibi 24 Haziran için de kadın aday adaylarının artan sayıları sevindirici! Kadın adaylığı konusundaki bir başka yüz güldüren durum ise başörtülü başvurulardaki yükseliş…

Her mesleğin kendine özgü protokolü olduğu gibi adı konmamış, resmi hüviyete bürünmemiş görünebilse de bir giyim biçimi, şekilsel standardize gerçekliğinden bahsedebiliriz.

Sözgelimi bir modacı ile bir öğretmenin, bir siyasetçi ile gazeteci veya spikerin aynı giyim kalıplarında beklenti oluşturmadığı aşikâr.

Bu durum aslında Doğu ve Batı toplumlarına nazaran bizde daha prensipli görünür. Batılının daha renkli ama belli kalıpları koruyan çizgisine mukabil Doğulunun arada kalmışlığını deşifre eden giyimsel/şekilsel kodlar yakalanır.

Konu başlığımızdan, giyim mevzuunu siyasetteki kadından daha özele, başörtülü kadın siyasetçi giyimine taşıyacağımız belli. Başörtülü seçilme hakkının tanınmasıyla artan örtülü kadın siyasetçi sayısı, konuyu bu başlık altında incelemeye yetecektir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
28 Şubat: Bir mazi hikâyesi mi? 24 Şubat 2019 | 6.608 Okunma Kurban bir ibadet, kurban bayramı bir ferahlamadır! 26 Ağustos 2018 | 4.114 Okunma ABD açıktan saldırıyor! 12 Ağustos 2018 | 6.488 Okunma KADEM ve cinsiyet adalet 29 Temmuz 2018 | 7.489 Okunma 15 Temmuz: Millet kazandı! 15 Temmuz 2018 | 6.914 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar