Cinsel ve fiziksel şiddet haberleri yasaklansın!

Kabahati başkalarına yüklemeyi seven bir milletiz. Suçlamaya, yargısız infaza tutkumuz da cabası!Gündüz kuşağında yayınlanan cinayet, entrika, vahşet içerikli programlara meylimiz, ratingler vasıtasıyla...

Kabahati başkalarına yüklemeyi seven bir milletiz. Suçlamaya, yargısız infaza tutkumuz da cabası!

Gündüz kuşağında yayınlanan cinayet, entrika, vahşet içerikli programlara meylimiz, ratingler vasıtasıyla gözler önüne seriliyor.

Cinsel ve fiziksel saldırıların öyküleştirildiği, bazen katilin veya kayıp kişinin arandığı programların yurtdışındaki Türk izleyici kitlesinin kabarıklığı da bu sonucun bir tesadüf olmadığını ortaya koymakta!

Psikolojide bunun karşılığı/okuması nedir, nasıl yapılır bilemem ama emin olduğum, içinde cinsel ve fiziksel şiddet öğeleri içeren anlatıların seyirciyi serüvenine dâhil etmekteki maharetidir.

Sadece ‘kadın programı’ nam yapımlar değil elbette daha çok izlenmek daha çok okunmak daha çok tıklanmak için bu kategorideki vahşetleri manşet yapan TV’ler, gazeteler, siteler gözlerimizin önünde!

Şiddet ve istismar haberlerinin olguyu tedavi edici, konuya dikkat çekip çözüm önerici hiçbir fonksiyonu olmazken medyanın şiddet ve istismar haberlerine ilgisi şiddet pornografisi kategorisinde de değerlendirilebilir!

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
28 Şubat: Bir mazi hikâyesi mi? 24 Şubat 2019 | 6.605 Okunma Kurban bir ibadet, kurban bayramı bir ferahlamadır! 26 Ağustos 2018 | 4.111 Okunma ABD açıktan saldırıyor! 12 Ağustos 2018 | 6.488 Okunma KADEM ve cinsiyet adalet 29 Temmuz 2018 | 7.484 Okunma 15 Temmuz: Millet kazandı! 15 Temmuz 2018 | 6.914 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar