Katil ve itiraflar: Riyad’ın yeni 11 Eylül’ü

Türkiye’nin dünyaya ders olacak şekilde titizlikle ve uluslararası hukuk kurallarına uygun bir biçimde sürdürdüğü Cemal Kaşıkçı soruşturması sonucunda Suudi Arabistan cinayeti kabul etmek durumunda...

Türkiye’nin dünyaya ders olacak şekilde titizlikle ve uluslararası hukuk kurallarına uygun bir biçimde sürdürdüğü Cemal Kaşıkçı soruşturması sonucunda Suudi Arabistan cinayeti kabul etmek durumunda kaldı. 

Çerçevesini de ABD Başkanı Donald Trump’ın çizdiği bir hikaye anlatıldı. Suçlular ilan edildi. 18 Suudi vatandaşı tutuklandı. 

Eğer yabancı basın yayın kuruluşlarına cinayetle ilgili kan dondurucu detaylar sızdırılmış olmasaydı, uluslararası duyarlılık arttırılmaz, karar vericileri yerinden sıçratacak bilgiler yansıtılmaz ve Riyad itiraf noktasına getirilmezdi. 

Bu cinayet ile ilgili soruşturma sürecinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın riyasetine, Milli İstihbarat Teşkilatı, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ve Cumhuriyet Başsavcılığı’nın çabalarına vurgu yapmak gerekiyor. 

İş burada

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İstanbul’da tarihi dörtlü zirve ve mevcut uluslararası iklim 28 Ekim 2018 | 6.602 Okunma Riyad krizden çıkış yolu arıyorsa 24 Ekim 2018 | 5.499 Okunma Katil ve itiraflar: Riyad’ın yeni 11 Eylül’ü 21 Ekim 2018 | 5.774 Okunma Kaşıkçı olayı Riyad’ın miladı olacak mı? 16 Ekim 2018 | 6.378 Okunma Cemal Kaşıkçı vakası ve odanın ortasında duran fil 14 Ekim 2018 | 6.050 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar