New York, Berlin ve Köln ziyaretlerinin ardından

Geride bıraktığımız hafta içinde son derece önemli temaslarda bulunulan, her durağında kritik mesajlar verilen bir ziyaret programına tanıklık ettik. Cumhurbaşkanımız Birleşmiş Milletler’in 73. Genel...

Geride bıraktığımız hafta içinde son derece önemli temaslarda bulunulan, her durağında kritik mesajlar verilen bir ziyaret programına tanıklık ettik. Cumhurbaşkanımız Birleşmiş Milletler’in 73. Genel Kurulu ile başlayan temas trafiği New York’taki ikili görüşmeler ve ardından gelinen Almanya’daki çok başlıklı devlet ziyareti ile devam etti. 

ABD’ye olan ziyaret ikili ziyaret kapsamında olmasa da, diplomasi ve ekonomi çevreleriyle gerçekleşen detaylı görüşmeler ve en önemlisi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ABD Başkanı Donald Trump ile, iki liderin Genel Kurul hitapları arasındaki kısa arada kuliste gerçekleşen buluşma önemliydi. 

Bir süredir ABD ve Almanya ile olumsuz bir seyir izleyen ilişkiler, geçen haftaki ziyaretlerden sonra artık başka bir noktada. 

Elbette ABD ile yaşanmakta olan gerilimin aşılması için

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İstanbul’da tarihi dörtlü zirve ve mevcut uluslararası iklim 28 Ekim 2018 | 6.604 Okunma Riyad krizden çıkış yolu arıyorsa 24 Ekim 2018 | 5.501 Okunma Katil ve itiraflar: Riyad’ın yeni 11 Eylül’ü 21 Ekim 2018 | 5.775 Okunma Kaşıkçı olayı Riyad’ın miladı olacak mı? 16 Ekim 2018 | 6.378 Okunma Cemal Kaşıkçı vakası ve odanın ortasında duran fil 14 Ekim 2018 | 6.052 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar