Türkiye’nin yeni nesil OSB’ler gündemi

Yaşanmakta olan büyük teknolojik dönüşümlerin neresinde durduğumuzu söylemek için vakit çok erken.Endüstri 4.0 aşamasında “bağlantı olanakları” sınırsız biçimde...

Yaşanmakta olan büyük teknolojik dönüşümlerin neresinde durduğumuzu söylemek için vakit çok erken.

Endüstri 4.0 aşamasında “bağlantı olanakları” sınırsız biçimde artıyor.Ağ bağlantı genişliği her 9 ayda ikiye katlanıyor.Bant genişliği ve bağlantıların sınırsız hale gelmesi, programları ucuzlatıyor; Moor Yasası işliyor ve sabit miktarda programlama gücünün fiyatı, her 18 ayda bir yarı yarıya düşüyor.Artan veri depolama ihtiyacı, verileri depolama maliyetini her 10 ayda bir yarı yarıya indiriyor.

Bağlantı imkanlarının artması, insanlık tarihinde hiç görülmemiş bir “iletişim kolaylığı” sağlıyor.Dünyanın her yeriyle bir kaç tuşa dokunarak iletişim kurabildiğimiz bir zaman kesitindeyiz. Bu iletişim olanakları, her yerde ortak yararlar üretebileceğimiz insanlarla “işbirliği yapma potansiyellerini” hızla artırıyor.

Bağlantı olanaklarının artması, iletişimin kolaylaşması ve işbirliği potansiyelleri rakip, rekabet, üretim, bölüşüm, refah, barış, huzur ve uygarlık anlayışını yeniden biçimlendiriyor. Değer yartma sitemlerinin çok hızlı değiştiği, bugünden yarına hepimizin risk ve belirsizlik alanlarını farklılaştığı bir ortam oluşuyor.Yeni koşullarda, insanoğlunu diğer varlıklardan ayıran önemli özelliklerden biri önem kazanıyor: “geleceği planlama yetkinliği” önemli maddi ve kültürel zenginlik üretmeye kaynağı olma özelliğini geliştiriyor.

Sanayici talebi

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Doğu Karadeniz Havzası turizmi nasıl planlanmalı? 27 Eylül 2018 | 245 Okunma Ali Gevgilili entelektüel korkaklardan değildi 20 Eylül 2018 | 97 Okunma Teslim olmayalım önlem alalım 13 Eylül 2018 | 105 Okunma Ordulular “istikrar” ve “sağlam gelecek” arıyor 06 Eylül 2018 | 154 Okunma Bu noktadan sonra ne yapmalıyız? 30 Ağustos 2018 | 130 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar