Bu noktadan sonra ne yapmalıyız?

Daha önce “Bu noktaya nasıl geldik?” sorusunu sorduk. Bu noktaya nasıl geldiğimizle ilgili çok şey söyleyebiliriz, ama asıl önemlisi geleceği inşa etmektir; “bu noktadan sonra ne yapmalıyız?” sorusunun...

Daha önce “Bu noktaya nasıl geldik?” sorusunu sorduk. Bu noktaya nasıl geldiğimizle ilgili çok şey söyleyebiliriz, ama asıl önemlisi geleceği inşa etmektir; “bu noktadan sonra ne yapmalıyız?” sorusunun yanıtı olabilecek yanıtlar vermektir.

Yaşamakta olduğumuz sorunları bir daha yaşamak istemiyorsak iki alanda kararlılık göstermek zorundayız: Birincisi, “veriye dayalı öngörme ve önlem alma disiplinini” hiç bir alanda ihmal etmemeli. İkincisi de “ödünsüz gözetim ve denetim mekanizmalarına dayalı geri-bildirimler ve düzeltmeler yaparak ilerleme özeninden” asla ödün vermemeli.

Kendimizi test edelim

Ülkemizin çok değişik yerlerinde, sayıları 30’dan 300’e kadar çıkabilen katılımcıyla yaptığımız toplantılarda iki soru yöneltiyorum:

Soru 1: Ülkemizde kamu ile diğer kurum ve kuruluşların yayınladıkları verilere güvenerek sağlıklı yatırım yapılabilir mi?

Soru 2: Aşağıda sıralayacağımız ölçüleri kullandığınızda, “analitik yetkinliğin” neresinde duruyorsunuz?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Doğu Karadeniz Havzası turizmi nasıl planlanmalı? 27 Eylül 2018 | 245 Okunma Ali Gevgilili entelektüel korkaklardan değildi 20 Eylül 2018 | 97 Okunma Teslim olmayalım önlem alalım 13 Eylül 2018 | 105 Okunma Ordulular “istikrar” ve “sağlam gelecek” arıyor 06 Eylül 2018 | 154 Okunma Bu noktadan sonra ne yapmalıyız? 30 Ağustos 2018 | 130 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar