Tekirdağ dürbününden gördüklerimiz

Tekirdağ çok uzun zamandır bizim “saha gözlemlerimiz kapsamında” olan kentlerimizden biridir. Tekirdağ’daki sivil inisiyatif oluşumlarının kent geleceğine ilişkin düşüncelerindeki evrilmeyi yakından...


Tekirdağ çok uzun zamandır bizim “saha gözlemlerimiz kapsamında” olan kentlerimizden biridir. Tekirdağ’daki sivil inisiyatif oluşumlarının kent geleceğine ilişkin düşüncelerindeki evrilmeyi yakından gözlüyoruz. Son dönemde Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Cengiz Günay kentin yakın ve uzak geleceğine ilişkin bilgiye dayalı fikir üretmek için özen gösteriyor.

Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin ve Ticaret ve Sanayi Odası’nın yöneticileri ve üyelerinin de bulunduğu yeni bir değerlendirme toplantısı daha yaptık.

Cengiz Günay, Mahmut Şahin, Ahmet Soyuer, Bülent Albayrak, Mestan Özcan, Cihan Çömez, Cemil Koçar, Fethi Özok, Hüseyin Adalı, Tansel Özsoy ve İsa Gökçe’nin katıldıkları toplantıda Tekirdağ dürbününden gözleyebildiklerimizi bir kez daha paylaştık.

Toplantının özeti DÜNYA Gazetesi’nde 27 Kasım 2017 günü yansıtıldı; bu yazıda, kimlerin ne söylediğini aktaran malumatfuruşluk yapma yerine, ulaştığımız genellemeleri paylaşmanın daha doğru bir yöntem olacağını düşüncesinden yola çıkıyoruz.

Trakya Bölgesi Ana Planı

İstanbul gibi birçok devletin nüfusunu katlayan büyük kalabalıkların yaşadığı bir kentin çekim alanlarında olup bitenler kavramak için Trakya ve Tekirdağ çok zengin bir laboratuvar.
Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası yönetici ve üyeleri “arka bahçe” olmanın avantajlarını da dezavantajlarını da sürekli sorguluyor. Yörenin tarım, turizm, ulaştırma ve sanayi potansiyelleri ciddi bir envantere dayalı olmasa da, genel bir kanı olarak herkesin zihnine yerleşmiş durumda.
Tekirdağ’daki kanaat önderleri, yörede kümelenmiş sanayileşmenin etkilerini son 30 yıldır yaşayarak öğrendi. Organize Sanayi Bölgeleri, İslah Organize Sanayi Bölgeleri sorunları, serbest bölge deneyimleri, Özel İhtisas OSB talepleri Tekirdağ dürbününden gözlenebilen önemli gelişmeler.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Doğu Karadeniz Havzası turizmi nasıl planlanmalı? 27 Eylül 2018 | 245 Okunma Ali Gevgilili entelektüel korkaklardan değildi 20 Eylül 2018 | 97 Okunma Teslim olmayalım önlem alalım 13 Eylül 2018 | 105 Okunma Ordulular “istikrar” ve “sağlam gelecek” arıyor 06 Eylül 2018 | 154 Okunma Bu noktadan sonra ne yapmalıyız? 30 Ağustos 2018 | 130 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar