Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası görevini yapıyor

Yerli otomobil üretimi için bir babayiğit arayışı sürerken, bu çok iddialı, anonsu kendinden çok büyük projede aslan payını kapma yarışı da açık ve kapalı ortamlarda giderek...

Yerli otomobil üretimi için bir babayiğit arayışı sürerken, bu çok iddialı, anonsu kendinden çok büyük projede aslan payını kapma yarışı da açık ve kapalı ortamlarda giderek hızlanıyor. Yarışa katılanlar arasında, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mahmut Kösemusul'un önderliğinde ilin atanmış ve seçilmiş yöneticileri de yoğun çaba gösteriyor.

Doğu Marmara Havzası'nın önemli kentlerinden biri olan Sakarya'daki STK'ların iddialı bir projenin merkezinde yer almak için çaba göstermesi hem doğal hem de gerekli bir çaba. Yerli otomobil projesinin üretim merkezi neden Sakarya olmasın? Büyük bir projeyi sahiplenme ve karar vericileri etkileme çabaları, kentte yaşayan birey ve toplulukların doğal görevi. Ayrıca, böyle bir çaba "kent kimliğini" yeniden tanımlama, kentte yaşayanların zihnine ulaşma açısından da bulunmaz bir fırsat.

Gerekçe üretmek önemli

Sakarya ili ölçeğinde atanmış ve seçilmiş yöneticilerin "işbirliği yapma" konusunda gösterdikleri çaba, kazandıkları deneyim de önemli. İlin birikimlerini anlatmak için geliştirilen ortak söylem, üretilen gerekçeler, gerekçelere dayanak olan somut gelişmeler yerli otomobil üretimi bağlamında gözden geçiriliyor ve sahadaki çalışmalarla da zenginleşiyor.

Sakarya yerli otomobil üretiminde merkez olmak için ürettiği gerekçelere başlıklar halinde göz atalım:

- Birincisi, ülkemizin yenilenen ve çeşitlendirilen karayolu ve demiryolu bağlantılarında Sakarya'nın bir kavşak olması, ulaşabilirlik ve erişebilirlik kolaylıkları bakımından sağladığı avantaj, gelişmiş büyük merkezlere yakınlık üzerinde duruluyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Doğu Karadeniz Havzası turizmi nasıl planlanmalı? 27 Eylül 2018 | 244 Okunma Ali Gevgilili entelektüel korkaklardan değildi 20 Eylül 2018 | 97 Okunma Teslim olmayalım önlem alalım 13 Eylül 2018 | 105 Okunma Ordulular “istikrar” ve “sağlam gelecek” arıyor 06 Eylül 2018 | 153 Okunma Bu noktadan sonra ne yapmalıyız? 30 Ağustos 2018 | 129 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar