Erken/tekrar seçim olursa...

İLK kez seçim gecesi MHP Lideri Devlet Bahçeli telaffuz etti erken seçimi. Ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu seçeneği “tekrar seçim” adını vererek gündeme getirdi. AKP çevrelerinden de Erdoğan...

İLK kez seçim gecesi MHP Lideri Devlet Bahçeli telaffuz etti erken seçimi. Ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu seçeneği “tekrar seçim” adını vererek gündeme getirdi. AKP çevrelerinden de Erdoğan gibi erken seçim için “Neden olmasın!” şeklinde tepkiler geldiğini duyuyoruz. Buna karşılık HDP ve özellikle CHP’den bu konuda yeşil ışık görmüş değiliz.

Sahiden Erdoğan/AKP erken seçim istiyor olabilir mi? AKP’liler koalisyon görüşmelerinin zora girmesi durumunda “istikrar” arayacak seçmenin yeniden kendilerine yöneleceğini düşünüyor olmalılar. Öte yandan, üç dönem kuralıyla liste dışı kalmış ağır topların bir kısmı, erken seçimde yeniden aday olup AKP’ye güç katabilirler.

FIRSATTAN ÇOK RİSK

Erken/tekrar seçim AKP ve Erdoğan için son derece riskli. Çünkü ülkeyi kısa süre içinde yeniden sandık başına çekerlerse tek başına iktidarı garantileyecek milletvekili sayısına ulaşmaktan başka seçenekleri olmayacak. 7 Haziran’a yakın bir durum çıkması halinde AKP çok büyük bir kayba uğrayacak ve önü iyice kapanacaktır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Erken/tekrar seçim olursa... 19 Haziran 2015 | 14.210 Okunma AKP-MHP en kolayı gözüküyor ama.. 12 Haziran 2015 | 2.896 Okunma Kürtlerin sistemin merkezine yolculuğu 08 Haziran 2015 | 2.883 Okunma ‘AKP’ye oy veren kitlede MHP’li oranı yüzde 8’ 26 Mayıs 2015 | 4.429 Okunma ‘CHP ve HDP bizden cesaret alarak Ermeni aday gösterdi’ 19 Nisan 2015 | 2.740 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar