Atan da yiyen de yıldızlaştı

Gökhan, Altay'da müthiş bir çıkış yapmıştı. Kayseri'de bir düşüş yaşamıştı ama tekrar yükselişe geçiyor gibi. 3 gol yiyen kaleci için maçın yıldızı demek...

Gökhan, Altay'da müthiş bir çıkış yapmıştı. Kayseri'de bir düşüş yaşamıştı ama tekrar yükselişe geçiyor gibi. 3 gol yiyen kaleci için maçın yıldızı demek kolay değil. Futbolun doğrusu yoktu sahada, yalnızca üçüncü bölgede müthiş oynayan bir Galatasaray dörtlüsü vardı. Linnes, Serdar Aziz, Hakan Balta, Carole, De Jong, Selçuk altılısı ile öndeki dörtlü çok kopuktu. Gaziantepspor'un 13 haftadır bu kadar rahat oynadığını görmedim. Gerçi olsa olsa 7-2 olabilirdi en fazla.
Futbolun doğrusu oynanmadı ama hücum aksiyonları çok iyiydi Galatasaray'ın. Yine de savunma aksiyonlarında yine SOS verdi.
Geçen hafta ile bu hafta arasında bir fark yok. Ömer Üründül'ün tabiriyle bloklar arasında hala bir uçurum var. Gaziantep'te İsmail Kartal döneminde önce 0-0, sonra öne geçme çabası vardı. Gaziantep oyuncuları biraz boşalmış, rahatlamıştı. Disiplinsiz ama oynamaya çalışan bir takım vardı. Yanlış anlamasın Tahsin hocamız ama dün çıkan Gaziantep bir hazırlık maçına gelmişçesine riskler aldı. Galatasaray gibi güçlü bir takım bu mantaliteye 3 gol atar, 10 tane de kaçırır.
Galatasaray bu galibiyetle zirvede 'ben de varım' demiş oldu. Rakipleri Fenerbahçe ve Beşiktaş'a da, "Türk Telekom Arena'ya geleceksiniz daha" demiş oldular. Oyun olarak eleştirebiliriz Galatasaray'ı ama puan olarak başarılılar.
Özellikle ileri dörtlüye dönünce deneme yanılma yaparlar. Riekerink'in ideal dörtlüsü belli artık önde. Bruma-Sneijder- Yasin-Podolski. Hele hele rakip Bruma'ysa arkada bu kadar boşluk bırakırsanız cezalandırırlar.
Sahanın iki yıldızı vardı, birisi 3 golü yiyen Gökhan, 3 golü de atan Yasin...
Hatta 3 gol atan Yasin, dün futbolun doğrularını yapsa 2 gol, 4 asist bile olabilirdi.
Galatasaray'ın sorunu bireysel performansta değil. Sahadaki diziliş ve aradaki mesafeler.
Galatasaray'ın pozisyona girme problemi yok. Çalımcısı var, pasörü var, şutörü var.
Galatasaray'ın gol sıkıntısı olmaz, takım savunmasındaki mesafenin fazla açılması problem...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Cüneyt hoca VAR’a karşı 04 Eylül 2018 | 4.308 Okunma Kayseri’ye saygı Trabzon’a alkış 03 Eylül 2018 | 351 Okunma Trabzon, Alanya’ya benzemez 02 Eylül 2018 | 3.249 Okunma Aldatmamalı! İyi bir forvet lazım 29 Ağustos 2018 | 3.327 Okunma Ofsayt kuralının değişmesi lazım 28 Ağustos 2018 | 3.637 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar