Artık Avrupa çapında

Önümüzü görmemiz açısından önemli bir haftaydı. Ama ligin en çok gol atan 4 takımı sadece 1 gol çıkarabildi iki maçtan. Başakşehir maçı fazlasıyla hak etti. Daha organize, daha...

Önümüzü görmemiz açısından önemli bir haftaydı. Ama ligin en çok gol atan 4 takımı sadece 1 gol çıkarabildi iki maçtan. Başakşehir maçı fazlasıyla hak etti. Daha organize, daha istekliydiler. G.Birliği ile berabere kalıp, deplasmanda 4-1 kaybettiler. Üstüne Emre ve Epureanu'yu kaybettiler.
Dün de Mossoro sakatlandı ilk yarıda.
Ama Beşiktaş'a maç boyunca 'Ya da bu da kaçar mı?' diyebileceğimiz bir fırsat vermediler. Ayrıca Beşiktaş'ta takım savunması direnci de yoktu. Organizasyon sıfırdı. Enteresandır Beşiktaş her türlü taktiksel değişikliği yaptı ama bunlar artı yerine eksi getirdi. İlk yarı ve maçın tamamı boyunca Negredo sadece 1 kafa vurabildi. Siz gördünüz mü Negredo'yu sahada?
Başakşehir maça 'Bizi hafife alıyorsunuz' hırsıyla hazırlanmış 1 hafta boyunca.
'Ben buradayım' dedi kısaca Başakşehir.
İlk 10 dakika inanılmaz bir baskıyla iki pozisyona girdiler. İlk yarının 1-0 bitmesi mucizeydi. 10 kişi kaldıktan sonra 4-4- 1'e döndü Avcı ve Adebayor'dan iki kişilik oynamasını istedi. O da her yere koştu.
Aslında 4-5 gibi dizildiler sahada. 11'e 10 oyunda pozisyon vermemelerinin sebebi ise şuydu: Beşiktaş'ın çok oyuncuyla hücum yapması Başakşehir'in işine geldi. Çünkü hamleli iki stoperi var. Attamah mesela müthiş oynadı. Tek ne kaldı?
Karamboller ve ceza alanı dışından şutlar ama onlardan da sonuç çıkmadı.
Abdullah Avcı artık önemli bir teknik adam, Avrupa çapında. Belki de Başakşehir stat açıldı açılalı en kabalalık maçını oynadı kendi adına.
Beşiktaş bu sezon, geçen sezonki gibi iyi futbol oynamıyor. Bu ligin kadro olarak da organizasyon olarak da en iyilerinden birisi Başakşehir.. Fenerbahçe ve Galatasaray için diyorlar ya, şuna buna kaybetmesiydi diye... Başakşehir de son iki haftada 5 puan verdi.
Bu maçta Beşiktaş'ın konsantrasyonu, fiziki kalitesi çok düşüktü. Kaldı ki Şenol Güneş de bunu görmüş ve Şampiyonlar Ligi olmasına rağmen Bayern Münih karşısında bu maçta oynayacak bir çok isme yer v...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Cüneyt hoca VAR’a karşı 04 Eylül 2018 | 4.307 Okunma Kayseri’ye saygı Trabzon’a alkış 03 Eylül 2018 | 348 Okunma Trabzon, Alanya’ya benzemez 02 Eylül 2018 | 3.249 Okunma Aldatmamalı! İyi bir forvet lazım 29 Ağustos 2018 | 3.325 Okunma Ofsayt kuralının değişmesi lazım 28 Ağustos 2018 | 3.632 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar