Yoksa öz yönetimin asıl hedefi ülkeyi mi bölmek?!

Bazı il ve ilçelerimizde PKK güdümünde oldukları bilinen bazı sivil toplum örgütleri ve bazı belediye başkanları öz yönetim ilan etmişler ve devletin memurlarını tanımadıklarını...

Bazı il ve ilçelerimizde PKK güdümünde oldukları bilinen bazı sivil toplum örgütleri ve bazı belediye başkanları öz yönetim ilan etmişler ve devletin memurlarını tanımadıklarını açıklamışlardı. 

Bunlardan 5 belediye başkanının tutuklandığı haberlerini okudunuz.

Terör cephesi bir taraftan her gün bir kaç eylem yaparak ocaklara ateş düşürürken bir taraftan da terör destekçileri özyönetim taleplerini gündemde tutmak için değişik yollara başvurmaktalar.

Son hamleleri  Demokratik Bölgeler Partisi’nin (DBP) olağanüstü kongresiyle konuyu gündemde tutmaları oldu.

***

‘Demokratik Sosyalizm Sekülerizm’ ideolojisine mensup DBP, Barış ve Demokrasi Partisi’nin (BDP) devamı olan parti.

Eş başkanlarından biri de Emine Ayna. HDP eski milletvekili.

Evvelki gün olağanüstü kongreleri yapılmış. Çok sayıda HDP milletvekili ve belediye başkanı katılmış.

Açılış  konuşmasını HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen yapmış, demokratik özerkliğin ve öz yönetimin Türkiye barışı için son çare ve son umut olduğunu söylemiş.

***

Bir milletvekilinin yasama görevini özgürce yapabilmesi için kürsü dokunulmazlığı zırhına sahip olması son derece normaldir. Bu bağlamda en absürt fikirleri bile gündeme getirebilir. Anayasaya da yasalara da aykırı konuşabilir, fikir üretebilir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İmana gelen semtler! 28 Mayıs 2023 | 1.859 Okunma Rehaveti de yenelim Türkiye kazansın! 23 Mayıs 2023 | 418 Okunma Sinan Oğan'a açık mektup! 21 Mayıs 2023 | 1.328 Okunma İkinci turda inşallah! 16 Mayıs 2023 | 482 Okunma Entrikalar, tefrikalar, vesayetler ve hıyanetler! 14 Mayıs 2023 | 332 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar