Yeni Türkiye’nin Yeni Diyanet’inden rahatsızlar!

Genel Yayın Yönetmenimiz Nuh Albayrak beyin “Diyanet’in infazına böyle karar verildi” başlıklı yazısı, Diyanet hakkındaki algı operasyonunun arka planını deşifre eden önemli bir...

Genel Yayın Yönetmenimiz Nuh Albayrak beyin “Diyanet’in infazına böyle karar verildi” başlıklı yazısıDiyanet hakkındaki algı operasyonunun arka planını deşifre eden önemli bir yazıydı. 

Paralel yapı Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez beyi ikna(!) edemeyince Diyanet’e saldırmanın bahanesini bulmuş oldu.

Diyanet’e saldırmakta kendilerince haklılar çünkü Diyanet eski Diyanet değil. Özellikle 2010 yılında çıkan yeni kanun ile Diyanet daha etkin bir yapıya kavuşmuş ve paralel yapının yurt dışındaki rakibi haline gelmiştir.

TRT Arapça kanalında M. Zahid Gül Bey ile Satır Arası isimli bir program yapıyoruz. Geçen hafta Diyanet İşleri Başkanlığı’nı konuştuk. Programdan önce partnerim Gül, Diyanet’in yurt dışı faaliyetleri ile ilgili Yeni Türkiye’nin Yeni Diyanet’i başlığı taşıyan 9 sayfalık bir bilgi notu verdi. Ben bu yazımda o notu özetlemek istedim ama yazının giriş bölümünü aynen yayınlamanın daha faydalı olacağını düşündüm.

***

İşte paralel yapının ve dayanışma içinde olduğu çevrelerin rahatsız olduğu Diyanet.

“Bazı çevrelerin eleştirip kaldırmak istediği Diyanet, Eski Türkiye’nin Eski Diyanet’idir.

Bu çevreler; Yeni Türkiye’nin Yeni Diyanet’inin, gönül coğrafyamızdaki bütün Müslüman kardeşlerimizin Diyanet’i olduğunu bilmiyorlar.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İmana gelen semtler! 28 Mayıs 2023 | 1.859 Okunma Rehaveti de yenelim Türkiye kazansın! 23 Mayıs 2023 | 417 Okunma Sinan Oğan'a açık mektup! 21 Mayıs 2023 | 1.326 Okunma İkinci turda inşallah! 16 Mayıs 2023 | 479 Okunma Entrikalar, tefrikalar, vesayetler ve hıyanetler! 14 Mayıs 2023 | 328 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar